O mascara sau un rimel transparent poate deveni un produs util în cutia ta de cosmetice, dacă descoperi câteva dintre cele mai interesante utilizări ale sale.

Principalul scop pentru care ai avea nevoie de un rimel transparent

Înainte de toate, trebuie să privești acest mascara incolor drept un gel care fixează și îndreaptă firele rebele. Principalul lui scop este să fie folosit pentru a îndrepta genele și sprâncenele ondulate, care nu stau așa cum îți dorești tu. Peste rimelul transparent, se aplică apoi mascara colorat, în funcție de preferințe, iar ochii tăi vor fi mai bine conturați.

Efect de alungire a genelor

Un alt scop pentru care mascara transparent este tot mai des folosit de cosmeticieni este acela de a lungi genele și de a le da senzația că sunt mai dese. Folosește-l și tu înainte de a aplica rimelul negru și vei vedea diferența.

Rimel colorat chiar de tine

Folosește pigmenți de la fardurile de ochi să dai culoarea preferată rimelului transparent. Răzuiește fardul de ochi cu un vârf subțire de pilă și adaugă fard în tubul de rimel transparent până ajungi la nuanța dorită.

Îndreaptă firele rebele de la tâmple

Așa cum mascara transparent te ajută să îndrepți sprâncenele ondulate sau ciufulite, la fel te ajută să îndrepți și firele rebele de păr de la tâmple, care se apropie prea mult de sprâncene.

Aplică gene false la colțul pleoapelor

Nu toate femeile suportă genele false pe toată marginea pleoapei. Unele dintre noi dorim doar câteva fire mai lungi la colțul exterior, pentru un efect de alungire a ochiului și pentru a da o notă de mister privirii. Iar aceste fire false, în mănunchiuri subțiri, pot fi lipite temporar pentru câteva ore cu rimel transparent, care nu irită ochiul și nu lasă reziduuri pe pleoape.