Care este, însă, varianta cea mai potrivită? Cum și cât? De ce? Și de câte ori este nevoie să îți  speli părul și, implicit, scalpul?

Se pare că nu există o regulă generală, valabilă pentru toată lumea. Este bine să îi oferi părului o pauză de la șamponarea zilnică, dar cu măsură. Dacă sari de prea multe ori peste spălat, îi poți face părului mai mult rău decat bine.

Cât de des trebuie să te speli pe cap? Ce spune hairstylistul?

„Trebuie să uităm de mitul spălatului o dată pe săptămână cum ne-a învățat bunica și să fim realiști. E nevoie să ne spălăm părul exact când se murdărește și când excesul de sebum își face apariția la rădăcină. Că este în fiecare zi sau o dată la două – trei zile, depinde de la caz la caz”, spune Bogdan Mirică, hairstylist Londa Professional.

Citește și – Cum disciplinezi părul electrizat? 5 trucuri de la specialiști

Alege produse de îngrijire care răspund nevoilor tipului tău de păr!

Pentru îngrijirea acasă, specialistul recomandă produse profesionale care să meargă mână în mână cu o nevoie specifică. „De exemplu, dacă ți se îngrașă repede scalpul, trebuie să folosești un șampon care să curețe bine. Dacă ai părul uscat,  recomand o gamă de hidratare. De asemenea, părul lipsit de volum și fin are nevoie de o îngrijire personalizată. Produsele pe baza de ulei și silicon încarcă părul și îl fac să arate mai subțire”, completează  Bogdan Mirică.

Părul trebuie spălat regulat, însă nu în fiecare zi, pentru că spălarea zilnică înseamnă și distrugerea uleiurilor naturale ale pielii și distrugerea firului de păr. Ideal este să te speli pe cap de două-trei ori pe săptămână.

Nu folosi șampon în exces când te speli pe cap!

 Dacă te speli pe cap des, nu folosi prea mult șampon, pentru că, în timp, acesta poate afecta capilarele firului de păr. Alege un șampon mai blând cu ingrediente naturale, fără sulfați și parabeni. Astfel, părul se va bucura de cea mai atentă și delicată îngrijire.

Foto 123rf.com

Citește și – Metode naturale de a masca firele albe fără a folosi vopsea de păr