Pentru a afla cum se folosește corespunzător și cum se aplică e bine să ții cont de sfaturile specialistului. Arabella Zadic, trainer Sebastian Professional, îți spune la ce trebuie să fii atentă atunci când folosești șampon uscat.

Cum aplici corect șamponul uscat?

Acest tip de produs conține un amidon natural, ce absoarbe sebumul acumulat. Se agită bine flaconul și se pulverizează. Aplică în primul rând pe rădăcină, eventual un pic și pe lungimi, pentru a da un efect mat, de textură. Pulverizează de la o distanță de 20 – 25 cm și înceracă să acoperi toate zonele. Lasă-l să acționeze un pic, masează puternic cu mâinile, apoi piaptănă bine părul.

Folosește șamponul uscat ocazional!

Nu trebuie să faci excese și să te speli pe cap foarte rar. Șamponul uscat a fost creat pentru a te ajuta să prelungești cu o zi frecvența de spălare a părului, și nu cu o săptămână. Așadar, nu trebuie să devină o obișnuință folosirea acestuia în locul celui obișnuit. „Dacă exagerăm cu acest produs, el poate duce la aglomerări microbiene, având câteodată ca rezultat dermatita seboreică sau subțierea firului de păr”, spune Arabella Zadic.

Folosește-l cu măsură!

Șamponul uscat este un produs extrem de util, dar care trebuie folosit cu măsură, doar atunci când este nevoie, fără a exagera. Odată aplicat, părul pare curat, dar este doar o aparență. Faptul că sebumul a fost absorbit nu înseamnă că nu mai trebuie sa te speli pe cap zile la rând. Trebuie avut în vedere acest lucru, mai ales dacă există probleme ale scalpului precum mătreața, dermatite căderea părului.

Pe piață există multe variante de șampon uscat de la diferite branduri, pe care le găsești, de obicei, în farmacii. Citește cu atenție instrucțiunile atunci când îl alegi. Un lucru de care trebuie să ții cont este culoarea părului. Sunt variante de șampon uscat pentru diferite nuanțe ale părului.

Foto: 123rf

Citește și – Măști pentru toate tipurile de păr. Cum să ai cel mai frumos și mai strălucitor păr