Dacă nuanțele maronii și cele roșii sunt printre preferatele româncelor, cele deschise la culoare sunt în continuare privite cu reticență. În ce combinații cromatice ar putea fi folosite, care sunt regulile de purtare, se potrivește o astfel de culoare oricărui moment al zilei?

Combinații de culori

Evident, nu orice culoare „nude“ este pentru tine. Cel mai ușor este să alegi în funcție de culoarea pielii, astfel încât rujul ales să facă echipă bună cu aceasta: dacă ai pielea foarte deschisă, optează pentru nuanțe care bat înspre roz sau piersică, dacă este mai închisă, alege culorile mai intense, ciocolatii, iar dacă ai tenul gălbui, ai la dispoziție numeroase combinații în culori cremoase, care ți se potrivesc.

Ce machiaj?

Culorile nude se potrivesc cu multe tipuri de machiaj, fie ele de zi sau de seară. Cel mai cunoscut dintre acestea este machiajul smokey, bazându-se pe faptul că, dacă machiajul ochilor este unul foarte puternic, atunci buzele vor fi discret evidențiate. Însă nu este singura regulă pe care trebuie s-o aplici. Un ruj nude se potrivește și unui machiaj mai discret, pe bază de creion de ochi și mascara, însă atunci când rujul este cremos sau când aplici peste un gloss, astfel încât să fie totuși un punct de atracție

Îngrijirea buzelor

Este un pas important când vrei să folosești un ruj într-o astfel de nuanță, întrucât aceasta nu va masca eventualele mici probleme ale buzelor, dintre care cea mai cunoscută este uscarea excesivă a acestora. Așadar, înainte a folosi rujul, hidratează foarte bine buzele și exfoliază-le în prealabil cu un amestec de miere și zahăr. Atât de simplu este!

Copyright: kiuikson / 123RF Stock Photo