Mai exact, dacă ai un ten gras, excesul de sebum poate fi controlat cu ajutorul măştilor pe bază de albuş de ou, care este astringent, ajutând astfel şi la diminuarea porilor. Iar lucrurile nu se opresc aici. Albumina, conţinută într-o cantitate mare de ou, acţionează asupra ridurilor, reducându-le vizibilitatea. Este foarte important ca în timpul aplicării pe ten a unei măşti cu albuş de ou, faţa să fie relaxată, iar muşchii faciali imobili. Întrucât pelicula de albuş formată se usucă foarte repede, orice mişcare în plus ar duce la crăparea acesteia.

Conform reţetei clasice, albuşul se bate bine, până devine mai pufos, apoi se adaugă câteva picături de lămâie. Curăţă faţa cu apă călduţă, apoi aplică albuşul. După 20 de minute, îndepărtează-l cu apă caldă, apoi rece. Senzaţia de piele strânsă va mai rămâne circa o oră după îndepărtarea măştii.

Atenţie însă: verifică întâi dacă eşti alergică la vreo substanţă conţinută de albuşul de ou sau, în general, dacă ai un ten alergic. De asemenea, când foloseşti oul crud, este posibil să simţi un iz neplăcut la folosire.