În zilele în care temperatura scade, iar vântul bate puternic, buzele, expuse direct acestor schimbări de climă, reacționează. Se deshidratează, se usucă, apoi se crapă, ceea ce poate deveni dureros.

Balsamul de buze

Atunci când vrei un balsam de buze cu adevărat eficient, e important să verifici lista de ingrediente. Dacă pe acestea apar vitaminele A, E, vaselină, ceară de albine sau unt de cacao, însă că ai în față un produs pe care te poți baza. Aplică-l înainte de a ieși din casă și ori de câte ori simți că buzele au tendința de a se usca.

Uleiul de măsline

În casă, poți apela la ingrediente la îndemână, întotdeauna eficient. Aplică un strat de ulei de măsline sau ulei de cocos pentru a-ți menține buzele cât mai hidratate. Dacă buzele sunt crăpate foarte tare, indicat este să le și exfoliezi.

Exfoliază buzele

Când eram adolescente, obișnuiam să combinăm zahăr cu miere și să aplicăm pasta rezultată pe buze, masând energic, astfel încât buzele să capete mai mult volum. Astăzi poți repeta procedeul, însă scopul acestuia este de a îndepărta pielea uscată și celulele moarte de la suprafața buzelor. În acest fel, ingredientele aplicate ulterior vor deveni mult mai eficiente, într-un timp rapid. O altă metodă de exfoliere nu necesită decât un prosop și apă caldă: înmoaie prosopul în apa caldă, apoi masează buzele ușor. Efectul este vizibil imediat.

Ce ruj folosești?

În această perioadă, renunță la glossuri, oricât de lejere ar fi, și orientează-te către produsele puternic hidratante. Există numeroase variante de combinații în culori inspirate din tendințele acestei perioade, așa că nu te limita la a folosi produsul preferat din vară.

Copyright: victorias / 123RF Stock Photo