Oricât ar părea de simplu, să ai breton nu este cel mai comod lucru. Trebuie să ai grijă să-l aranjezi în fiecare dimineață, să folosești anumite produse de stilizare. De asemenea, e bine să ai în vedere că va trebui să mergi la salon o dată la două-trei lui. Dacă ești hotărâtă, află câteva sfaturi de la hair-stiliști.

Breton lejer

Nu confunda cuvântul lejer cu dezordonat sau neîngrijit. Acea ordine aranjată a părului se obține cu atenție și produse de coafare speciale. „Tendința generală a anului este una de naturalețe și lejeritate, dublată de un aer sofisticat și cool. Tunsoarea până la umăr face părul să arate sănătos și îngrijit, dar este important ca bretonul să fie unul lejer și versatil”, spune Bogdan Mirică, stilist Londa Professional.

Ce tipuri de breton se poartă?

Anul acesta este generos dacă vine vorba de această tunsoare. Sunt în tendințe multe variații ale bretonului, fie că e vorba de cel filat, asimetric, dezordonat sau unul clasic, drept! Important este însă ca părul să-și mențină mișcarea naturală și un aspect sofisticat și îngrijit, spun specialiștii.

Citește și – Cât de des trebuie să te speli pe cap? Află ce spune specialistul!

Cum ai grijă de bretonul tău?

Hair-stilistul Bogdan Mirică te sfătuiește să fii atentă la modul în care usuci părul. Folosește o temperatură moderată a foehnului și o perie plată sau rotundă. În privința produselor, recomandă un spray pentru volum și un spray pentru finisare cu fixare. Dacă vrei un plus de luciu, există produse special create.

Cum alegi bretonul în funcție de forma feței?

Dacă ai fața ușor alungită, încearcă un breton lung tuns în scări, pe care-l poți purta cu cărare pe mijloc sau într-o parte. Pentru fața în formă de inimă, e recomandat bretonul lung, texturat, iar pentru cea rotundă bretonul lung, des, până la linia sprâncenelor. Dacă ai fața ovală, fii fericită! Poți încerca orice variantă de breton!

Testează diferite tipuri de breton!

Există site-uri unde poți încărca o poză și apoi testa diferite coafuri. Aceasta ar fi o variantă, dar cea mai bună este să găsești un salon unde vrei să te tunzi și să faci câteva probe înainte. Sunt multe saloane unde există breton pe care-l poți aplica pentru a vedea cum îți stă și dacă se potrivește fizionomiei tale. Atenție și dacă porți ochelari. Cere sfatul stilistului pentru ca aceștia să se potrivească tunsorii alese!

Dacă ai părul ondulat

Gândește-te bine înainte să-ți faci breton dacă ai timp să-ți aranjezi părul în fiecare dimineață. De asemenea, atunci când te tunzi, ține cont că, uscat, bretonul tău va fi cu aproximativ 2-3 centimetri mai scurt. În 2018, accentul este pus pe naturalețe, dar în privința coafurii aceasta se obține cu respectarea strictă a următorilor pași: spălare corectă a părului, clătirea corectă, aplicarea balsamului și a măștii și folosirea unor produse speciale de stilizare.

Foto: 123rf.com

Citește și – Trucuri de la specialiști pentru îngrijirea părului