Ce e de făcut ca să poți păstra mai mult timp bijuteriile cu montură de pietre?

 

5 reguli importante pentru a-ți păstra bijuteriile cu montură intacte

– Nu face baie nu ele, nu intra în piscine sau în jacuzzi, întotdeauna amintește-ți să le scoți și nu te păcăli singură spunându-ți că le speli și pe ele pentru că e greșit. Curățarea bijuteriilor se face altfel și nu e obligatoriu să folosești apa și săpunul.
– Nu uita să le dai periodic cu lac de unghii incolor insistând pe zona de montură. Lacul se va întări și va adăuga un strat de protecție și duritate la contactul dintre piatră și metal.
– Dacă vrei să le cureți nu le freca cu periuța de dinți păstrată special pentru bijuterii. Alege o cârpă moale din bumbac, clasica batistă de pe vremuri ar face minuni.
– Nu folosi acetonă, spirt, alcool, sau alte substanțe de curățat agresive. Pietrele se pot mătui, își pot pierde strălucirea și poți afecta substanța care s-a folosit la lipirea lor.
– Dacă pietrele au un sistem de prindere pe bază de montură cu gheruțe nu te juca la ele și încearcă să nu le porți când ești îmbrăcată în pulovere de mohair pufoase care s-ar putea prinde în gheruțe slăbind montura.
Hai să discutăm puțin…știi că personalitatea ta poate fi citită numai dacă cineva îți analizează bijuteriile preferate?

Copyright: ssavic8 / 123RF Stock Photo