Berea este o prezență constantă în topurile băuturilor preferate de pretutindeni. Totodată însă, aceasta s-a dovedit a fi eficientă și în ceea ce privește efectele benefice la capitolul frumusețe.

Mai exact, folosită la exterior, care parte a unor măști sau combinații de ingrediente speciale, berea este utilă atât în îngrijirea tenului, cât și a părului.

Proba timpului

Dacă un produs trece proba timpului, atunci se poate spune că este unul eficient. În cazul berii, aceasta a fost folosită încă de pe vremea vechilor egipteni, când acestea aveau nevoie de un produs care să relaxeze și să refacă echilibrul pielii care a stat prea mult la soare. Și-atunci au apelat la băile cu bere. În prezent, cantitatea de bere folosită cu scopul de a înfrumuseța pielea s- a diminuat considerabil, având în vedere că poți folosi o cantitate mică de bere în masca facială pe care o pregătești, dacă vrei să obții un efect de revitalizare instantă.

Berea în cosmetică

De asemenea, folosește berea dacă ai un ten cu tendințe acneice sau, dimpotrivă, dacă observi că este uscat, și asta pentru că această băutură are capacitatea de a regla nivelul pH-ului pielii. În ceea ce privește părul, se spune că este suficient să-l clătești cu puțină bere, pentru a deveni mai mătăsos și a căpăta volum. Însă la acest capitol, părerile sunt împărțite. Cel mai indicat ar fi să folosești, și în acest caz, o cantitate mai mică de produs, pe care să o folosești alături de masca de păr obișnuită, sau alături de alte ingrediente naturale utile părului, și să analizezi rezultatele.

Mască cu bere, pentru un ten luminos

Ai nevoie de:

– un albuș de ou;

– o ceașcă de bere;

– două linguri de zeamă de lămâie.

Amestecă cele trei ingrediente până obții o pastă, pe care o vei aplica pe tenul curățat în prealabil. După zece minute, timp în care vei observa că pasta respectivă a început să se întărească, poți clăti. Datorită conținutului de vitamina B și drojdie, berea acționează și ca un exfoliant, îndepărtând celulele moarte de la suprafața pielii, care devine astfel mai luminoasă, fapt susținut și de prezența în compoziția măștii a zemii de lămâie. În combinație cu albușul de ou, tenul primește și doza necesară de hidratare, devenind astfel mai elastică.

 

Copyright: leszekczerwonka / 123RF Stock Photo