Mulți știu că berea (consumatată cu moderație) este și bună pentru sănătate. Consumul moderat înseamnă 330 ml pentru femei și 660 ml pentru bărbați pe zi. În mod surprinzător, este foarte bună și pentru păr și ten.

Printre beneficiile uimitoare ale berii pentru păr este și faptul că este bogată în antioxidanți. De aceea, ajută la menținerea sănătății lui. Drojdia este o sursă bună de vitamina B. În plus, conține proteine, potasiu, fier, zinc, magneziu.

Dechide berea pe care o utilizezi pentru păr cu aproximativ 10 ore înainte sau încălzește-o la microunde pentru a scăpa de acid. Dacă o pui la microunde, folosește doar un recipient din sticlă deschis, nu plastic sau doză metalică.

Beneficiile uimitoare ale berii. Dă sănătate și strălucire părului

Berea poate ajuta părul firabil, care se rupe sau despică ușor la vârfuri. Acționează ca un tonic pentru păr.

Proteinele pe care le conține berea ajută la repararea părului și hrănește foliculii de păr. Întărește rădăcina și previne căderea părului.

După ce te-ai spălat cu șampon, aplică bere de la rădăcini până la vârfuri. Masează scalpul cu mișcări circulare timp de 5 minute. Lasă să acționeze alte 5 minute, după care limpezește cu apă călduță. Fă acest procedeu de două ori pe săptămână.

Berea în apa de baie are beneficii pentru piele

Beneficiile uimitoare ale berii pentru păr. Poți folosi bere în loc de balsam

Atunci când folosești balsam, părul arată mătăsos și este ușor de pieptănat. Dacă ai o sticlă de bere acasă, nu mai este nevoie să-ți cumperi un balsam scump. Bogată în vitamina B și drojdie, berea face părul să fie moale și strălucitor.

Spală-te pe cap ca de obicei și clătește-te de șampon. După aceea, limpezește-l cu o cană cu bere amestecată cu o cană cu apă și două linguri de oțet de mere.

Citește:

Sursa foto: 123rf.com