Rolul acidului hialuronic în organism

Acidul hialuronic  se găsește în mod natural în organismul nostru și acționează pe două direcții. Pe de o parte, are rolul de a menține un nivel optim de hidratare a pielii. Însă, pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția de acid hialuronic scade, iar ridurile se așază confortabil pe fața noastră.

Al doilea rol pe care-l îndeplinește acidul hialuronic în organism este stimularea producției de colagen, o proteină care menține pielea fermă și elastică. Și nivelul colagenului, asemeni acidului hialuronic, scade odată cu înaintarea în vârstă.

Prin urmare, menținând hidratarea țesuturilor și stimulând producția de colagen, acidul hialuronic are proprietăți antiîmbătrânire.

Pe lângă beneficiile pentru frumusețe, sunt de menționat și beneficiile pentru sănătate ale acidului hialuronic. Substanța-miracol lubrifiază cartilajele și articulațiile, prevenind degradarea acestora și, în acest fel, osteoartrita. În plus, accelerează procesul de cicatrizare a leziunilor, calmând inflamația și favorizând regenerarea celulară.

Produse cosmetice cu acid hialuronic de la Gerovital

Gerovital vine cu o gamă variată de cosmetice care conțin acid hialuronic.