Citește și: Cele mai ciudate metode de înfrumusețare ale divelor de la Hollywood!

Recent, experții de la Universitatea Loughborough au relevat, în urma unor studii, că a sta câteva zeci de minute în cadă, în apă de circa 40 de grade Celsius, reduce glicemia mult mai eficient decât a petrece același timp mergând pe bicicletă. Deci, o baie lungă la temperatura potrivită scade riscul apariției diabetului. Pe de altă parte, în ceea ce privește igiena, medicii nu recomandă lenevirea în cadă mai mult de zece minute.

”Faci baie pentru a-ți curăța pielea, părul de dimpurități, bacterii, unele dintre ele chiar periculoase. 26% dintre căzile testate de noi precum și apa din acestea au relevat prezența stafilococului auriu, extrem de periculos. Așadar, există riscul ca acesta să provoace furunculi sau alte infecții ale pielii, dacă pătrunde într-o rană deschisă”, a declarat Dr. Faulkner de la Universitatea Loughborough.

Dușul este mult mai igienic

Baia în cada cu apă fierbinte este nerecomandată bărbaților care vor să devină tați, deoarece pot apărea probleme de fertilitate. În fapt, în general bărbaților le este recomandat să facă dușuri. Și femeilor le este recomandat dușul, în primul rând ca metodă de energizare dis de dimineață. Specialiștii britanici susțin că expunerea pielii la 90 de secunde de apă rece pe piele scade riscul îmbolnăvirii de orice boală cu minim 30%. În plus, dușul s-a dovedit a fi util în tratarea durerilor de cap și în creșterea numărului de endorfine (moleculele fericirii). Conform medicilor, produsele de baie se curăță mai bine dacă facem duș.

”Pielea suferă dacă rămân resturi de săpun, gel de duș sau șampon, iar în cadă sunt șanse mari să se întâmple asta, și evident că nu e igienic. Dușul pus deasupra capului cu o cascadă de apă ce cade în voie, curăță mult mai bine, deci este mult mai igienic”,a mai afirmat Dr.Faulkner.

Citește și: