CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Citește și: De la ce vârstă trebuie să folosești cremă antirid

Femeile care preferă să-și facă manichiuri moderne, cu ojă semipermanentă sau cu gel acrilic sunt în mare pericol, susțin specialiștii de la American Academy of Dermatology din Orlando. După cum bine se știe, pentru a fixa gelul sau oja pe unghii, este nevoie ca degetele să fie introduse în lampa cu raze ultraviolete. Nu există altă metodă, deocamdată, pentru ca oja să fie rezistentă și lucioasă. Dar, radiațiile la care sunt supuse mâinile, chiar și câteva secunde, sunt extrem de intense.

Este suficient să repetăm procedura de 12 ori și ADN-ul se modifică, susțin experții în boli de piele din SUA. Modificându-se ADN-ul, riscul de apariție a tumorilor se dublează. ”Tot mai multe saloane folosesc în locul lampelor cu lumină UV, pe cele cu LED, pe care unii le cred mai sigure. Fals! Ambele produc la fel de mult rău după numai 12 expuneri. Cancerul de piele se poate declanșa”, a explicat dermatologul Chris Adigun,

Există o soluție de a evita urmări grave

Același medic dermatolog a sugerat o soluție simplă, salvatoare, pe care tot mai multe saloane o adoptă. Înainte de a băga palmele în lampa cu lumină UV, se aplică un strat de cremă cu protecție solară și se pun mănuși din silicon, de preferat de culoare închisă (mov, negru, albastru), care se taie la capătul degetelor. Astfel, se expun doar unghiile. În ceea ce privește crema protectoare, dermatologul recomandă factor de protecție de minim 50.

Cum poti sa-ti faci acasa manichiura semipermanenta perfecta

Citește și: