Toamna este cel mai bun moment pentru a te programa la o ”consultație de specialitate” și, de asemenea, și cel mai potrivit prilej pentru a-ți revigora culoarea părului. Poate că nu ne dăm seama, însă soarele are o influență directă și puternică asupra firelor de păr, mai ales că pe perioada verii nu reușim întotdeauna să-l protejăm ca la carte de efectele nocive ale acestuia.

1. Tunde vârfurile!

Refacerea sănătății părului începe cu o vizită la coafor pentru o tunsoare. Părul are tendința de a se deteriora, după o perioadă îndelungată de la ultima vizita la coafor. Chiar dacă te mândrești cu un păr lung, chiar și acesta trebuie tuns, ocazional, cel puțin 2 cm, astfel încât să stimulezi creșterea și regenerarea.

2. Hrănește corect părul

Un alt pas important este alimentația. Îngrijirea organismului la exterior trebuie combinată cu îngrijirea internă, astfel că este cel mai bun moment pentru a profita de apariția fructelor de sezon. Le poți consuma ca atare, însă poți pregăti și nenumărate măști pentru păr extrem de eficiente.

Citește despre beneficiile măștii cu bere și banane pentru păr, aici-http://goo.gl/O9lRjl

 

3. Hidratează-l!

Hidratarea este extrem de important după lunile de vară. Dincolo de consumul obligatoriu de apă, există tratamente speciale pentru păr, care ajută la hidratarea intensă a acestuia. Uleiul de măsline, de cocos, avocado și mierea se numără printre ingredientele celebre de hidratare a tenului și părului.

Copyright: miramiska / 123RF Stock Photo