Dacă până acum ai avut vreo reținere în a-l folosi, uleiul de argan ar trebui să fie următoarea ta achiziție, întrucât are numeroase beneficii asupra pielii, părului și unghiilor. Important este să te asiguri că proveniența este de calitate, astfel că și efectele sale vor fi vizibile. Uleiul de argan se obține prin presarea la rece a sâmburilor fructelor arborelui de argan, în acest fel păstrându-se neschimbate principiile active ale sâmburilor. Aceștia conțin acizi grași esențiali polinesaturați, compuși fenolici antioxidanți și steroli.

Pentru toate tipurile de ten

Uleiul de argan poate fi folosit pentru îngrijirea tuturor tipurilor de ten, dar se recomandă în mod special în cazul tenurilor uscate, mature, având efecte vizibile anti-ageing. Poate fi aplicat pe ten ca atare sau combinat cu alte ingrediente naturale eficiente: spre exemplu, cu unt de shea, pentru o hidratare intensă a tenului sau cu ulei de ricin.

Estompează vergeturile

Obișnuiește-te să aplici cu regularitate ulei de argan pe piele, pentru a evita apariția celulitei și a vergeturilor sau măcar pentru a le atenua.

Unghii fragile

Aplică uleiul de argan pe o dischetă demachiantă, cu ajutorul căreia vei masa fiecare unghie. Uleiul acționează nu doar asupra unghiei, ci și asupra cuticulei, care va deveni mai moale, mai elastică.

Păr uscat

Pune în palme câteva picături de ulei de argan, apoi aplică pe păr, prin masaj, de la rădăcină spre vârfuri. Strânge părul într-un coc, acoperă-l cu o pungă de plastic, iar după o oră clătește părul foarte bine, apoi spală-l cu șampon. Uleiul de argan îmbunătățește elasticitatea părului, previne căderea acestuia și reduce riscul apariției mătreții.

Copyright: luisapuccini / 123RF Stock Photo