Citește și: 3 pași pentru un ten impecabil, chiar și fără fond de ten

Apa micelară se folosește simplu, prin intermediul discurilor demachiante, în ritualul de îngrijire zilnic. Dermatologii recomandă ca orice femeie să aibă în ”dotare” apa micelară și oferă și motive pentru acest lucru. Iată care sunt:

Un foarte bun demachiant
Moleculele de apă micelara sunt grase și, conform teoriei de atracție a uleiului, apa micelara acționează că un magnet. Astfel, sunt adunate grăsimea și impuritățile de pe ten și sunt impregnate pe dischetă demachianta, pielea rămânând nu doar curată, ci și luminoasă. Se poate folosi atât seara, cât și dimineață, atât pentru curățarea tenului cât și pentru îndepărtarea machiajului ochilor.

Apa micelară protejează tenul de impurități

Hidratează pielea complet 
Apa micelara nu conține săpun, alcool sau alte substanțe chimice care fac rău pielii și, în plus, are proprietatea de a hidrata și hrăni suplimentar pielea. În urma procesului de demachiere, nu mai este nevoie clătirea cu apă sau folosirea loțiunii tonice, apa micelară îndeplinind toate aceste criterii. Dacă tenul tău nu este foarte uscat, seara nu se mai impune aplicarea unei creme hidratante suplimentare.

E benefică oricărui tip de ten 

Un alt avantaj al apei micelare este că se adresează oricărui tip de ten, chiar și celui sensibil sau acneic. În fapt, apa micelară a fost folosită la început de către femeile din Paris pentru a se spăla pe față că o alternativă la apa brută, dăunătoare tenului.

Curăță tenul acneic

Apa micelară acționează că o barieră împotriva murdăriei și impurităților, motiv pentru care devine indispensabilă în ritualul de curățare a tenului acneic, fiind mult mai eficientă decât produsele destinate îngrijirii acestui tip de ten. Mai mult decât atât, după utilizare nu este nevoie că fața să fie ștearsă cu un prosop, riscul apariției iritațiilor suplimentare fiind astfel mult mai redus.

E în același timp și cremă și loțiune tonică și demachiant
Apa micelara este perfectă în călătorii pentru simplul motiv că îndeplinește mai multe roluri în același timp. Astfel, nu mai ai nevoie să-ți încarci bagajul cu demachiant, tonic, săpun de față și cremă. Le poți avea pe toate într-un singur produs.

Citește și: