În această situație se află atât deodorantele, precum și antiperspirantele. Le folosim, e posibil să fim sau să nu fim mulțumite de ele, dar totuși, care să fie diferențele dintre cele două?

Deodorante

Așa cum îi spune și numele, principala preocupare a deodorantului este de a îndepărta mirosul neplăcut al transpirației, datorită ingredientelor antibacteriene pe care le conține. Astfel, bacteriile care cauzează de regulă mirosul neplăcut atunci când intră în contact cu transpirația sunt îndepărtate. Asta nu înseamnă însă că nu deodorant poate împiedica și transpirația în sine. Așadar, alegi un deodorant datorită capacității sale de a ține la distanță mirosurile neplăcute și datorită faptului că îl poți pulveriza pe întregul corp.

Antiperspirante

Spre deosebire de deodorante, antiperspirantele au în compoziție substanțe precum clorura de aluminiu care împiedică apariția transpirației, astfel că pielea rămâne uscată. Este eficient în cazul persoanelor care suferă de transpirație în exces, asigurând totodată pielii și un miros plăcut. De-a lungul timpului, au existat numeroase discuții și o serie de cercetări cu privire la o posibilă legătură între această substanță și apariția cancerului de sân, însă până în acest moment specialiștii nu dat un verdict clar, pentru nu au avut suficiente argumente la
îndemână.

Sursa foto:123rf.com