Anticearcănul ar trebui să fie de nelipsit din trusa cosmetică, pentru că acesta nu se ocupă doar cu mascarea cearcănelor, dar și a altor imperfecțiuni apărute pe piele. În plus, Boris Entrup, make-up artist, autor al cărții „Curs complet de machiaj. Tehnici de bază, tipuri de machiaj, trucuri utile“ (Ed. Litera), explică faptul că „anticearcănul nu acoperă doar ceea ce nu ne place la pielea noastră, ci conferă pielii și un plus de luminozitate“.

Iată câteva trucuri de aplicare a anticearcănului recomandate de make-up artistul german.

1. Îl poți aplica și după ce ai terminat machiajul, pentru a-i oferi tenului mai multă luminozitate.

2. Aplică mereu în colțul interior al ochiului – întotdeauna aceea va fi o zonă mai închisă la culoare, care accentuează oboseala.

3. Când vrei să maschezi cearcănele, folosește-te de buricele degetelor pentru a tapota produsul și a-l estompa. „Ideale pentru vinișoarele albăstrui ce se văd prin piele sunt produsele cu o nuanță gălbuie. Ochii prea apropiați vor părea mai distanțați prin aplicarea unui anticearcăn luminos în colțurile interioare ale ochilor.“

4. Dacă ai cearcăne profunde, aplică produsul doar în zona întunecată. Explicația este simplă: dacă aplici anticearcăn pe toată zona de sub ochi, ar rămâne vizibil un contur întunecat.

5. Pentru mai multă luminozitate, aplică anticearcăn cu particule strălucitoare pe mijlocul frunții și pe bărbie.

6. Și în zona buzelor poate fi folosit anticearcănul, pentru a contura mai bine linia exterioară a buzelor. ”În cazul buzelor nerujate, această tehnică ajută la obținerea unui contur exact și al unor buze mai pline, mai voluptuoase“, spune make-up artistul.

Copyright: goodluz / 123RF Stock Photo