De regulă, asociem apariția cearcănelor cu o perioadă aglomerată, în care lipsa somnului își spune tot mai mult cuvântul. Însă aceasta nu este singura variantă. Un posibil dezechilibru în organism sau chiar moștenirea genetică pot contribui la accentuarea zonei de sub ochi. Când ai nevoie de o soluție rapidă, la îndemână ai anticearcănele. Dar cum alegi culoarea potrivită, astfel încât să eviți crearea efectului de ”ochi panda”?

Culoarea potrivită pentru anticearcăn

Câte culori de cearcăne există, vei găsi atâtea variante la dispoziție pentru a le estompa. Dacă ai cearcăne închise la culoare, soluția este să folosești produse în nuanțe de piersică. În cazul în care cearcănele au nuanțe de roșu sau mov acestea se ascund cu ajutorul unor anticearcăne galbene, iar dacă te confunți cu cearcăne verzui, folosește nuanțe complementare de roz.

Un duo perfect: fondul de ten și anticearcănul

Odată stabilită paleta cromatică, orientează-te în alegerea produsului potrivit în funcție de intensitatea culorii fondului de ten și optează pentru un anticearcăn cu un ton mai deschis. O diferență prea mare între cele două produse nu va face decât să accentueze și mai mult zona de sub ochi. Această regulă nu se aplică însă dacă vrei să maschezi cearcănele cu volum, adică atunci când apar și celebrele pungi de sub ochi. În acest caz, vei alege o culoare puțin mai închisă decât fondul de ten.

Înainte de aplicare

Dacă te confunți cu uscarea tenului, cel mai bine este ca înainte de folosirea produselor de machiaj să aplici o cremă de ochi hidratantă. În caz contrar, este posibil ca în câteva ore anticearcănul să accentueze și mai mult efectul de piele uscată.

Cearcăne și anticearcăne – aplicarea corectă a produselor

Aplică puncte de anticearcăn de-a lungul zonei de sub gene și estompează-le prin tapotare. În acest mod, anticearcănul este distribuit uniform pe întreaga suprafața. Pielea din zona ochilor este foarte subțire și sensibilă, de aceea se și irită foarte ușor atunci când insiști cu mișcările de întindere a produsului. Și nu uita: aplică anticearcănul înainte de fondul de ten.

 

Copyright: goodluz / 123RF Stock Photo