Dacă nu ai o plantă de Aloe vera în casă, poate îi găsești un loc (obligatoriu călduros) printre celelalte flori. Dacă însă nu ești o iubitoare de plante, poți apela la produsele pe bază de Aloe vera: geluri, uleiuri, sucuri, creme, săpunuri sau chiar tablete. Un lucru e sigur: indiferent de varianta pe care o alegi după ce vei citi despre beneficiile sale, această plantă-vedetă se va număra printre preferatele tale. Dintre toate speciile de Aloe, Aloe Vera (Aloe Vera Barbadensis) are cea mai mare popularitate, datorită numărului mare de substanțe pe care le conține.

Ce conține?

S-a constatat că aloe-vera este o „bombă“ de ingrediente care ajută la buna funcționare a organismului, atât în interior, cât și la exterior. Vitamina A, vitamine din complexul B, vitaminele C și E, plus peste 20 de minerale și fitosteroli, cu acțiune antiinflamatorie, toate acestea se regăsesc în frunzele de Aloe vera, motiv pentru care planta este folosită ca tratament pentru numeroase afecțiuni, precum și ca ingredient de bază în rutina de îngrijire a pielii, părului și unghiilor.

Ten întinerit

Dacă ai un ten predispus la acnee, este suficient să tai o frunză de aloe pe lungimea ei și să aplici cele două jumătăți pe față, și gata!, super-tratamentul pentru piele durează doar câteva minute. Datorită conținutului de vitamine E și C, gelul ajută la recăpătarea fermității tenului și la hidratarea acesteia. În plus, oxigenează celulele pielii, ajutând-o astfel să fie mai luminoasă. De asemenea, gelul de Aloe vera funcționează foarte bine și ca demachiant: după ce l-ai ținut la frigider, pune câteva picături pe un disc demachiant, apoi presează-l ușor peste gene, ștergând astfel urmele de machiaj.

Soluție anticădere pentru păr

Și nu doar anticădere… Alege un șampon care conține Aloe vera, întrucât acesta ajută la eliminarea mătreții și la refacerea pH-ului natural al scalpului. Dacă preferi varianta 100% naturală, extrage gelul din două fruze, amestecă-l cu câteva linguri de ulei de măsline, apoi aplică întregul amestec pe păr, clătindu-l după o jumătate de oră.

Unghii puternice

Dacă ai unghii casante și cuticule uscate, e suficient ca seara, înainte de culcare, să aplici puțin gel de Aloe Vera pe fiecare unghie. A doua zi dimineața vei constata cu ochiul liber schimbările. Încă nu ai ajuns la o florărie pentru a-ți lua în primire planta? Întră la un magazin de tip plafar și achiziționează un gel de Aloe Vera pe care să-l folosești ca soluție de prim-ajutor atunci când observi schimbări ale unghiilor și cuticulelor.

Sursa foto:123rf.com