Dacă ești minionă

Alege rochia lungă care urmărește linia corpului, fie cu dungi verticale subțiri sau imprimeruri mari, fie într-o singură culoare. Pentru a-ți alungi silueta, poart-o cu platforme și optează pentru un model mai lung, care atinge podeaua atunci cand ești pe tocuri. Evită modelele largi, care nu scot în evidență formele.

Dacă ai șolduri late

Ai nevoie de un model care pune în evidență partea de sus a corpului printr-un decolteu interesant. E bine ca, de sub sâni, să cadă în falduri ample, care să mascheze zona șoldurilor. De asemenea, rochiile din materiale vaporoase sau cele fără umeri marcați, stil poncho sunt ideale pentru silueta ta.

Dacă ești slabă

Poartă un model cu breteluțe, care urmărește talia, iar în jos cade natural fie în falduri bogate, fie în volane mari, suprapuse. Foarte potrivită este și rochia cu pliuri multe și bogate în partea de jos sau modelele cu aplicații mari în zona bustului și cât mai evazate în partea de jos. Materialele vaporoase sunt în avantajul tău, căci creează volum.

Dacă ești înaltă

Rochia până în pământ alungește sileta, așa că trebuie să alegi cu grijă modelul. Te avantajează rochiile evazate, care împart silueta în două fie cu ajutorul unei centuri late fie prin intermediul a două culori contrastante, una în paretea de sus, celalată în partea de jos. E bine ca lungimea să se oprească puțin deasupra gleznei. Înlocuiește platformele cu sandale plate și evită modelele fără bretele (cu umerii goi) și cu talie înaltă, care pornește de sub sâni.

Sursa foto: Flickr.com