Silueta clepsidră

Pentru că acest tip de siluetă are forme bine definite, talie mică, iar bustul și șoldurile sunt proporționate, aproape orice model  de rochie va fi potrivit, însă cele tip sirenă sunt printre cele mai bune alegeri, căci accentuează talia și șoldurile. Ca să eviți adăugarea  volumului în zonele în care nu este necesar, nu alege rochiile cu volane și multiple aplicații în zona bustului.

Silueta în formă de triunghi sau pară

În acest caz, șoldurile sunt mai late decât umerii, posteriorul este generos, talia e subțire, iar sânii, mici. Dacă te regăsești în această descriere, alege o rochie care să creeze un echilibru între trunchi și partea de jos a corpului. Cele mai potrivite sunt rochiile în A, căci pun talia în evidență și ascund partea de jos. Un alt model potrivit este rochia stil prințesă. Ai grijă să eviți rochiile mulate.

Triunghiul inversat

Acest tip de siluetă se caracterizează prin  umerii mai lați decât șoldurile. Rochia potrivită trebuie să aibă un model care adaugă volum în partea inferioară și distrage atenția de la lățimea umerilor, de aceea cele mai potrivite modele sunt cele stil prințesă, rochiile în A sau cele de bal. de asemenea, se recomandă corsajul cu cât mai puține ornamente, cu decolteu în formă de inimă sau decolteu adânc în V, cu bretele late sau halter. Te dezavantajează decolteurile bărcuță și gulerele înalte, așa că evită-le.

Silueta rotundă sau măr

Ai un  bust generos, umeri lați și o talie nedefinită, mâini și picioare subțiri, iar șoldurile sunt mai înguste decât umerii? Atunci silueta ta este rotundă și trebuie să alegi o rochie care să mascheze trunchiul și să pună în evidență sânii sau picioarele. Ți se potrivește croiala empire, pentru că subțiază vizual corpul, dar și modelul în A, căci ascunde zona abdomenului.

Miresele mignone

Ca să creezi impresia unor picioare mai lungi, orientează-te spre rochiile cu talia înaltă, căci alungesc și, totodată, subțiază. De asemenea, rochiile tubulare sunt făcute să dea iluzia unei siluete prelungi. E bine ca materialul să fie drapat în linii verticale, care să cadă în falduri lungi. Poartă neapărat tocuri, însă ai grijă să fie în exact aceeași nuanță cu rochia. Decolteul în V te ajută și el să pari mai înaltă.

Designerul Alina Filip consideră că pentru fiecare femeie există rochia perfectă și că atunci când femeile știu care le sunt cele mai frumoase trăsături, cu puțin ajutor din partea unei persoane avizate, își vor găsi rochia ideală.

mir2  mir  4  kj

Sursa foto: PR