Orice tratament cosmetic din ingrediente naturale nu are contraindicații, dacă respecți câțiva pași. Ai grijă să nu ai scalpul iritat, în caz contrar, poți avea o reacție alergică la un ingredient la care nu te aștepți. Respectă timpul de acțiune! Folosește întotdeauna pentru clătire apă caldă, nu fierbinte! Nu aplica mai des decât este recomandat. De obicei, o dată sau de două ori pe săptămână.

Mască cu miere și ulei de măsline pentru păr uscat

Ai nevoie de o jumătate de ceașcă de miere și trei linguri de ulei de măsline. Pune-le într-un recipient și amestecă bine până obții o pastă omogenă. Aplică pe tot părul, de la rădăcini la vârfuri, apoi acoperă capul cu o cască de duș sau o pungă din plastic și lasă să acționeze o oră. La final, clătește bine părul și spală-te pe cap cu șamponul pe care-l folosești în mod obișnuit. Altă variantă de mască este să amesteci mierea cu o banană bine coaptă și să folosești aceleași instrucțiuni.

Tratament cu lămâie și ouă pentru păr gras

Lămâia este unul dintre ingredientele des folosite în tratamentele cosmetice pentru păr gras. Îți propunem să combini sucul proaspăt stors de la jumătate de lămâie cu două albușuri bine bătute. Umezește părul, împarte-l în mai multe părți și aplică la rădăcini. Lasă să acționeze 20-25 de minute și apoi clătește cu apă călduță, chiar rece. Repetă de trei ori pe săptămână. Pe de o parte acest tratament va regla producția de sebum, pe de alta, va preveni formarea mătreții.

Măști naturale în funcție de tipul de păr  – Tratament cu ceapă pentru păr fragil

Încearcă acest remediu atât dacă ai părul fragil, cât și dacă te confrunți cu căderea părului. Ai nevoie de o ceapă roșie, o jumătate de litru de apă și un recipient cu pulverizator. Curăță ceapa de frunze, tai-o în două bucăți și pune-o la fiert 20 de minute. După acest timp, ia vasul de pe aragaz, scoate ceapa, strecoară sucul și lasă-l să se răcească un pic. Pune-l în recipientul cu pulverizator și aplică pe scalp. Folosește acest preparat o dată pe zi, de preferat seara, înainte de culcare. Dimineața spală-te pe cap! După ce vezi primele efecte, poți folosi de trei ori pe săptămână.

Uleiuri naturale pentru păr deteriorat

Există uleiuri naturale pe care le poți folosi ca tratamente pentru părul deteriorat. Uleiul de migdale hrănește părul de la rădăcini la vârfuri și previne căderea acestuia, iar uleiul de cocos este bogat în vitamina E și este perfect pentru a oferi substanțe nutritive fibrelor capilare. De asemenea, uleiul de avocado repară și revitalizează podoaba capilară, în timp ce uleiul de rozmarin este perfect pentru a stimula creșterea părului.

Citește și – Stiliștii recomandă tunsorile bob și pixie pentru 2019

Folosește produse de la același brand cosmetic

Când vine vorba de îngrijirea părului, unele detalii chiar trebuie luate în calcul și ținut cont de ele. De exemplu, șamponul și balsamul, pe lângă faptul că trebuie să fie alese în funcție de tipul tău de păr, trebuie să aparțină și aceluiași brand. Astfel, vei reuși să păstrezi aspectul sănătos al părului mai multă vreme. De asemenea, pe cât posibil, și produsele de stilizare, nu numai cele de îngrijire, ar putea fi tot de la același brand.

Ingrediente naturale în cosmetică

Nu este neapărat o modă, mai degrabă putem spune că sunt tratamente cosmetice de pe vremea bunicilor pe care le folosim și astăzi. La ce trebuie să fii atentă? La cantități (folosește exact cât scrie în rețetă) și la calitatea ingredientelor. Chiar dacă sunt un pic mai scumpe cele bio, gândește-te că folosești cantități mici pentru o mască sau un tratament cosmetic și merită să investești în ingrediente de calitate superioară.

Vezi cateva tratamente naturale pentru cresterea parului!

Foto: 123rf

Citește și – 5 trucuri pentru ca părul tău să arate mereu bine