Pentru ten uscat sau deshidratat

Cel mai bun produs: uleiul în două faze

Cum te ajută: are o formulă emolientă, blândă și calmantă, care curăță delicat și hidratează. Agită-l bine pentru ca cele două lichide să se combine între ele, aplică-l pe dischete de vată și masează-ți delicat fruntea, obrajii, bărbia și gâtul. La final, pulverizează apă termală, apoi o cremă hidratantă și un gel pentru conturul ochilor.

Evită: loțiunile tonice cu alcool, scurburile, gelurile și alte produse de curățare destinate tenului gras, căci usucă și mai mult pielea.

Pentru tenul gras

Cel mai bun produs: gelul de curățare

Cum te ajută: formula sa non-grasă îndepărtează excesul de sebum, curăță porii încărcați și purifică tenul. În contact cu apa, formează o spumă ușoară care acționează cu delicatețe, lăsând tenul curat și pielea întinsă și netedă. Așa că aplică-l numai pe pielea umedă, masează-l ușor și îndepărtează spuma, clătind din abundență cu apă călduță. Șterge-ți apoi fața cu o loțiune tonică, iar la final aplică o cremă potrivită tipului tău de ten. Ai grijă ca gelul de curățare să nu aibă parfum și să nu conțină coloranți sau conservanți. O dată pe săptămână, folosește un scrub sau o mască exfoliantă, pentru o curățare în profunzime.

Evită: laptele demachiant și produsele sub formă de ulei, căci sunt prea grase pentru pielea ta.

Pentru tenul mixt

Cel mai bun produs: laptele demachiant

Cum te ajută: are textură fină și cremoasă și îndepărtează eficient machiajul, praful și celulele moarte de la suprafața pielii. Curăță delicat zonele uscate, fără să le usuce și îndepărtează perfect impuritățile din zona T – frunte, nas, bărbie. Aplică-l în cantități mici pe dischete de vată și curăță-ți tenul de mai multe ori, până discheta rămâne curată. Mai nou, găsești acest tip de produs și pentru tenul matur, căruia pe lângă curățare îi oferă și îngrijire antirid.

Evită: gelurile de curățare, căci usucă prea mult tenul.

Pentru ten sensibil

Cel mai bun produs: apa demachiantă

Cum te ajută:  nu atacă tenul, calmează iritațiile, e fină și ușoară și curăță cu delicatețe. Aplic-o pe dischete curate de vată și maseaz-o ușor pe ten. La fel de bună pentru tine este și spuma demachiantă, căci are o textură bogată și cremoasă, care curăță delicat. Pentru a preveni iritațiile severe, produsele de curățare și îngrijire a pielii trebuie stabilite de medicul dermatolog.

Evită: produsele exfoliante, gelurile sau loțiunile tonice, pentru că ar putea fi prea dure pentru tenul tău.

Sursa foto: Flickr.com