Cearcănele sunt problemele-vedetă pe care vrem să le ascundem indiferent de momentul zilei. Urmează coșurile, petele pigmentare, alunițe inestetice sau zonele roșiatice. In funcție de consistența fondului de ten, corectoarele pot fi folosite imediat după ce ai aplicat fondul de ten (cremos, lichid) sau înainte de aplicarea bazei de machiaj (fondul de ten pudră). Ca regulă generală, corectorul/anticearcanul ar trebui să aibă o nuanța mai deschisă decât fondul de ten, astfel încât să poată fi reprodusă coloristica firească (și dorită) a feței. Multe persoane greșesc, însă, folosind un corector mult prea deschis, care, evident, atrage și mai mult atenția asupra zonei acoperite.
Există însă și alte tipuri de corectoare, adresate anumitor probleme ale feței, și care se aplică înainte de a folosi fondul de ten. Iată trei dintre acestea:
1. Corectorul verde-pe roata culorilor, verdele și roșul se află în opoziție, sunt culori complementare, așa că foloseste-l cu încredere dacă pe față observi zone sau urme roșiatice deranjante, sau dacă ai iritații sau cicatrice.
2. Corectorul galben este potrivit zonelor „albastre”, spre exemplu, pe picioare, acolo unde
venele ies mai puternic în evidența.
3. Corectorul corai-maschează imperfecțiunile închise la culoare, cum ar fi cearcănele maronii
sau petele pigmentare.
Intâi de toate, aplică o cremă hidratantă pe ten. După ce aceasta a intrat în piele, „punctează” corectorul pe zonele cu probleme prin mișcări de tapotare, apoi întinde ușor produsul. Dacă ai tendința de a aplica mai mult produs, oprește-te! Astfel de corectoare funcționează atunci când în aplicate local, doar pe zona cu probleme. După ce produsul a acoperit perfect zona, aplică fondul de ten.
Sursa foto: 123rf.com