Totusi, cum poti obtine un zambet mai sanatos si mai stralucitor?

Urmeaza un tratament de albire profesionala

Cosmetica dentara implica pe langa alte proceduri, si albirea dintilor. Este foarte important de retinut ca procedeul de albire este unul simplu si nu implica durere. In cadrul tehnicii, medicul aplica gelul de albire pe dantura pacientului, dar inainte va izola complet gingiile. Gelul de albire este activat odata cu pornirea lampii si va actiona timp 20 de minute. Dupa finalizarea primei etape, pacientului i se va aspira gelul de pe suprafața dentara, iar ulterior se va aplica o alta doza de gel si se va activa lampa pentru un al ciclu de albire de 20 minute. Kit-urile difera in functie de brand si producator, insa de regula cel mai des, o astfel de etapa de albire este prevazuta cu 3 cicluri a cate 20 de minute fiecare.

Asadar, in scurt timp oricine apeleaza la o astfel de tehnica poate beneficia de un zambet cu adevarat fascinant.

Poti incerca si benzile pentru albirea dintilor

O astfel de procedura este destul de praticata pentru albirea dintilor. Pentru ca este mult mai simpla, o astfel de metoda o poti efectua acasa. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa aplici niste de benzi care contin peroxid de hidrogen, foate subtiri, pe suprafata dintilor. Pentru ca acestea se pot achizitiona din farmacii, specialistii iti recomanda sa respecti instructiunile de utilizare si sa citesti cu mare atentie indicatiile. Iar cu putina indemanare, poti avea parte si tu de o dantura sclipitoare!

Foloseste produse special concepute pentru albire

Chiar daca aceste solutii alternative cu inlocuiesc tratamentele de albire profesionala, petele de la suprafata dintilor pot fi indepartate cu ajutorul lor. Discrepantele minore ce au in vedere culoarea dintilor pot fi estompate cu ajutorul unei paste de dinti speciale, dar rezultatele mult dorite se vor vedea in timp si depind de la caz la caz. Deci, daca nu ai prea multa rabdare, e posibil sa nu fie pentru tine acest gen de procedura!

Albirea o poti obtine si prin intermediul alimentatiei

Si aici iti aduce in vedere doua posibilitati:

  • evitarea pe cat posibil a alimentelor ce au un impact vizbil asupra culorii danturii: vinul rosu, cafeaua, ceaiurile colorate.
  • si consumul a cat mai multe fructe si legume care ajuta indepartarea resturilor alimentare si a bacteriilor care influenteaza culoarea dintilor (mere, morcovi, varza cruda, telina).

Albirea dintilor acasa cu solutii din bicarbonat de sodiu, sare grunjoasa sau pulpa din capsune

Chiar daca bicarbonatul de sodiu este cel mai cunoscut si destul de utilzat, sarea marea sau pulpa din capsune sa pare ca au efecte benefice vizibile asupra culorii dintilor. Acidul din zeama de lamaie este o alta solutie alternativa pentru dobandirea unui zambet stralucitor.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/two-women-smiling-908602/