Nu face aceste greșeli de machiaj!

Aplici prea mult fond de ten

În încercarea de a acoperi imperfecțiunile, poți avea tendința să aplici cât mai mult fond de ten. Ai văzut când zâmbești, cum acesta se strânge în toate micile riduri din colțurile gurii sau din jurul ochilor? Dacă ai acest obicei, renunță la el! Aplică fondul de ten cu un burețel de machiaj sau cu o pensulă și doar atât cât să intre în piele și să ofere un aspect cât mai natural.

Citește și – Cele mai întâlnite greșeli când aplici fondul de ten

Alegi rujuri cu textură mată și culori închise!

Nuanțele închise de ruj arată bine în prezentările de modă. Dar nu și pe buzele tale, dacă ai peste 40 de ani. Vor scoate în evidență liniile din jurul gurii. Dacă vine vorba despre texturi, uită de cele mate și alege variante de gloss sau care au o componență cremoasă și hidratantă.

Greșeli de machiaj peste 40 de ani: Folosești mascara waterproof

Studiile arată că după 40 de ani, femeile pierd mai multe gene decât până la această vârstă și, de asemenea, genele cresc mai greu. Mascara waterproof (rezistent la apă) este mai greu de îndepărtat, iar genele mai fragile se pot rupe sau pot cădea. Așadar, un sfat bun este să renunți la mascara waterproof. Sunt o mulțime de alte variante pe piață.

Pudra de față e încă în portfardul tău

După 40 de ani, fiecare linie de pe față este accentuată, dacă nu folosești produse potrivite. De exemplu, pudra nu va face decât să evidențieze ridurile. De aceea, make-up artiștii recomandă fondul de ten lichid și blush-ul cremă. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea are tendința să devină mai uscată, așa că e important să alegi produse care au și un grad mare de hidratare.

Foto. 123rf

Citește și – 10 trucuri de machiaj pe care orice femeie trebuie să le știe