Iată câteva sfaturi simple! Încearcă să le respecți și, cu siguranță, efectele se vor vedea cât de repede:

Spală-ți părul mai rar!

Ai părul gras și nu găsești altă variantă ca el să arate bine decât dacă-l speli în fiecare zi? Specialiștii recomandă să-ți speli părul o zi da, una nu, sau chiar la două zile. Dacă ai părul gras, însă, există o variantă prin care poți scăpa de această problemă pe termen lung. Spală-l o dată la trei zile! Da, ai citit bine! E drept că o perioadă nu te vei bucura de un păr superb, dar, astfel, secreția de sebum se va echilibra și după două săptămâni vei vedea îmbunătățiri vizibile.

Ce produse folosești dacă ai părul gras?

Primul răspuns este, evident, produse pentru acest tip de păr. Însă esențial, pe lângă această primă regulă, este să nu folosești cantități mari și să nu te speli într-o săptămână cu produse de la un brand, iar în următoarea de la altul. Testează mai multe, alege un brand care ți se potrivește și rămâi fidelă lui între 3 și 6 luni. Evită să te speli pe cap cu apă fierbinte, deoarece aceasta stimulează producerea sebumului. De asemenea, nu e indicat să folosești prea multe produse de styling, deoarece acestea vor încărca părul.

Citește și – Cum faci acasă o mască cu argilă pentru păr gras 

Spală pieptenele după utilizare!

Evită să folosești peria și alege un pieptene cu dinți rari, pe care, după fiecare pieptănat, obișnuiește-te să-l speli! Dacă nu faci acest lucru, e posibil ca „grăsimea” să rămână în pieptene și să ajungă din nou în păr. Poate nu ți se pare important, dar durează doar două – trei minute, iar efectele sunt de mult mai multă durată.

Foto: 123rf

Citește și – 8 sfaturi de la specialist pentru ca părul să nu se mai rupă