Totuși, dacă ai părul fin nu este deloc o problemă atât de mare. Află cum poți să-i dai volum și ce reguli ar fi bine să respecți atunci când vrei să-i schimbi culoarea!

Citește și – Trucuri pentru păr cu volum

„Colorarea părului poate fi de un real ajutor pentru o persoană cu părul fin”, spune Alina Rău, Lead Trainer Nioxin România. „Tehnicile de vopsire pot da impresia de păr mai bogat, de mişcare şi profunzime. Sunt însă câteva reguli, care trebuie respectate pentru a obţine efectul scontat”.

Evidenţiază volumul coafurii, dacă ai părul fin!

Cel mai bine poți pune în evidență volumul coafurii prin jocul pe secţiuni cu nuanţe mai închise şi mai deschise. Nu te teme de această schimbare și mergi pe mâna unui profesionist, care va reuși să stabilească un echilibru între culori.

Cum vopsești părul fin blond

Pentru blond este indicată alternarea tonurilor reci cu cele calde, pentru a da dimensiune şi mişcare coafurii. Se evită efectul static pe care îl da colorarea într-o singură nuanţă. În plus, nuanțele pe părul blond sunt la modă vara, când părul se mai deschide și de la soare.

Cum deschizi culoarea părului fin

Pentru deschiderea culorii părului este recomandată folosirea unui oxidant mai delicat pentru a obţine nuanţe apropiate, evitând astfel contrastul. De asemenea, culoarea de la rădăcina trebuie să fie puţin mai închisă decât restul părului, astfel încât să se creeze iluzia de profunzime şi de par mai bogat. Atenție, nu mult mai închisă șla rădăcină, pentru că altfel va da impresia că rădăcinile nu sunt vopsite și nu asta îți dorești, cu siguranță.

Foto: 123rf

Citește și – Culori de păr pentru ochii albaștri. Cu ce culoare îți stă bine