„Părul fin își pierde repede volumul după spălare și coafare.  Acest lucru se întâmplă pentru că firul subțire are un diametru cu 1/3 mai mic decât cel al unui fir normal. Alegerea unui șampon conceput special pentru părul cu aceste probleme poate face diferența. De ce? Un păr sănătos începe cu un scalp sănătos”, explică Eduard Virag, ambasador Nioxin România.

Ai părul fin și subțire?  Alege un șampon de calitate!

Diametrul părului se poate micșora în diferite etape ale vieții, iar în cazul părului fin, chiar și o micșorare relativ mică are un efect vizual semnificativ. Folosirea unui tip de șampon neadecvat tipului tău de păr poate înrăutăți situația, atrag atenția specialiștii în îngrijirea părului. Un șampon de calitate este la fel de important pentru podoaba ta capilară ca și o cremă bună pentru tenul tău. Primul pas pentru a-ți îmbunătăți look-ul este să alegi produse de îngrijire special formulate pentru acest tip de păr.

Citește cu atenție lista ingredientelor!

Un alt element decisiv? Asigură-te că citești cu atenție ingredientele listate. Deși unele șampoane promit o mai mare densitate a părului, multe dintre acestea dau impresia de păr mai bogat, doar pe termen scurt. Așa că citește cu atenție eticheta pentru a te asigura că beneficiezi de ingrediente care stimulează creșterea părului pe termen lung.
„Există anumite ingrediente cum ar fi sulfații, parabenii și coloranții artificiali din produsele de îngrijire care pot împiedica dezvoltarea foliculilor, contribuind la subțierea părului și apoi la rărirea acestuia. Citește cu atenție ingredientele listate pe eticheta șamponului și evită parabenii, coloranții artificiali, sulfații sau clorura de sodium”, recomandă Eduard Virag.

Folosește un șampon care stopează căderea părului!

Alegerea corectă a șamponului nu implică doar evitarea anumitor ingrediente dăunătoare. Este foarte important să apelezi la cele care pot stopa căderea părului și stimula creșterea acestuia. Cele mai bune alegeri? Mentolul și extractul de rădăcină de ginseng.
„Mentolul sau extractul de uleiul de mentă sunt foarte bune pentru scalp – acestea îndepărtează excesul de sebum din jurul firului de păr și a reziduurilor de pe scalp. Un scalp sănătos este esențial pentru șuvițe mai dese. Proteinele, cum ar fi aminoacizii și biotina, sunt de asemenea de ajutor. Proteinele cresc rezistența părului în fața ruperii și a degradării”, mai precizează specialistul.

Foto: 123rf

Citește și – Metode naturale de a masca firele albe fără a folosi vopsea de păr