Citește și: Lipsa de vitamine îmbolnăvește inima

  1. După o extracție dentară, timp de 2 ore nu se mănâncă, nu se bea apă. Aceste reguli stricte sunt pentru a oferi timp organismului să formeze un cheag protector în zona lezată. În urma scoaterii unei măsele se poate dezvolta o infecție dacă pacientul nu urmează cu strictețe recomandările stomatologului.
  2. Atunci când mâncați, după cele 2 ore de la extracție sau orice altă intervenție chirurgicală la nivelul cavității bucale, nu consumați alimente foarte reci sau foarte fierbinți pentru că ele pot distruge cheagul format în alveolă pe baza căruia se face vindecarea.

Nu trata rănile de după intervenții cu leacuri băbești!Poți muri din cauza infecției

3. După o intervenție chiruricală la nivelul dinților sau după o extracție, nu consumați lactate! Restricția este valabilă timp de 2-3 zile după intervenție deorece lactatele sunt un mediu excelent pentru dezvoltarea microbilor.

4. În primele 48 de ore nu consumați alcool, semințe sau alimente tari ca pâine uscată, covrigi, morcovi etc. Tot la capitolul de evitat sunt și fructele și dulciurile.

5.Nu puneți usturoi sau alte leacuri din popor la locul extracției, în speranța că veți grăbi vindecarea. Rana se poate infecta și vă puneți în pericol viața.

Citește și: