Atâtea întrebări, atâtea dileme, atâta încertitudine… și pentru ce? Pentru cele șapte zile cât vom sta în baia de soare. Da! Dar în aceste șapte zile vrem să fim ravisante… și pentru asta ne trebuie costumul de baie potrivit.

Costumul de baie întreg

Așadar, un costum întreg are avantajul eleganței. Este ca o haină frumos croită fix pe măsura ta. Poate fi prevăzut cu câteva drapaje în zona abdomenului, artificiu stilistic menit să ascundă un abdomen mai proeminent. Un alt avantaj major ține de partea practică. Un costum întreg permite o lejeritate în mișcări mult mai mare, te poți juca volei pe plajă, poți sări în apă, te poți mișca în voie, fără riscuri.

Dezavantajul este evident: nu te bronzezi așa cum ai vrea pentru că multă piele este acoperită de materialul costumului.

blonda

Costumul de baie din două piese

Costumul din două piese ne transformă după plajă în reginele Egiptului. Pentru că pielea arămie atinsă de soare de jur împrejur ne va face să ne simțim aidoma unor amazoane exotice. Costumul din două piese lasă expusă mai multă piele, întreg decolteul și tot spatele. Alege să porți alternant cele două costume de baie și ferește-te de culoarea neagră uni, atrage căldura în exces și te poți arde.

Cel cu slip mini este preferat de cele care au forme perfecte, în timp ce variantele cu slip modelator ori vintage sunt alese de doamnele care vor să mascheze câteva mici imprefecțiuni.

bruneta

 

Atenție la costumele de baie care au atașate, cusute sau încrustate accesorii metalice, bile, ștrasuri. Acestea expuse la razele solare se încălzezsc excesiv putând cauza arsuri.

FOTO: Costum de baie, LISCA – Sofiaman