Argila roșie, verde, maro, roz, gri, galbenă, albă – toate aceste tipuri de argilă pot fi folosite în pregătirea unor măști care să te ajute să rezolvi imperfecțiuni ale pielii, precum acneea, inflamațiile sau roșeața excesivă. Culoarea specifică fiecărui tip de argilă este dată de conținutul divers de minerale care acționează diferit asupra pielii.

Argila verde

Argila verde curăță pielea, o catifelează și echilibrează excesul de sebum, motiv pentru care este potrivită persoanelor cu tenul gras. Pregătește o mască naturală, acasă, combinând o linguriță de argilă cu zeama unei lămâi, până ce obții o pastă. Aplic-o pe față și las-o circa 20 de minute, apoi clătește.

Argila albastră

Este recomandată în special pentru tenul normal și uscat, pe care îl curăță în profunzime. Unul dintre ingredientele-cheie este argintul. „Pentru o mască cu argilă albastră, combină două linguri de argilă cu o linguriță de ulei de măsline și apă minerală. Omogenizează și aplică pasta rezultată pe tenul curat. Lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi îndepărtează cu apă călduță“, recomandă cosmeticiana Alina Gabriela Bot, de la Salon Maison Esthétique.

Argila albă

Principalele ingrediente ale argilei albe sunt aluminiul și siliconul, substanțe cu proprietăți antiseptice și antiinflamatoare. Argila albă ajută și la eliminarea toxinelor, fiind și un foarte bun astringent. Exfoliază delicat și absoarbe grăsimea în exces, aducând un plus de luminozitate tenului. Masca cu argila albă este recomandată tenurilor grase și mixte (pentru zona T), explică Alina Bot. Pregătește o mască din argilă albă, adăugând celor două linguri de argilă două lingurițe de suc de lămâie, două picături de ulei esențial de lavandă sau arbore de ceai. Omogenizează compoziția și aplică pe tenul curat. După 20 de minute, îndepărtează cu apă minerală.

Argila roșie

Dacă ai tenul sensibil, argila roșie este cea mai bună alegere. Culoarea este dată de nivelul de fier și oxizi, care au proprietăți astringente. Argila roșie este recomandată tenului tern sau cuperozic. Amestecă două linguri de argilă roșie cu apă minerală, suc proaspăt de fructe sau apă florală, obținând o pastă omogenă. Aplică pe tenul curat și lasă să acționeze timp de 15 minute. La final, îndepărtează cu apă călduță.

O mască antiageing

„Adaugă două linguri de argilă pudră, două lingurițe de suc de lămâie, două picături de ulei esențial de lavandă sau arbore de ceai. Omogenizează compoziția, aplică pe tenul curat și lasă să acționeze 20 minute. La final, îndepărtează cu apă minerală. O altă combinație la fel de eficientă este următoarea: adaugă două linguri de argilă albă, două lingurițe de miere, o linguriță de suc de lămâie și apă minerală. Omogenizează compoziția și aplic-o pe tenul curat.
Lasă-o pe piele circa 20 de minute, apoi îndepărtează cu apă călduță”, recomandă cosmeticiana.

Copyright: poznyakov / 123RF Stock Photo