Ori te vopsești singură cu vopsea cumpărată din comerț, asta dacă te încumeți să ieși din casă și dacă și găsești la magazin nuanța care-ți trebuie, ori poți opta pentru soluțiile naturale de acoperire a firelor albe de păr. Iată care sunt opțiunile în funcție de culoarea părului tău!

Acoperă firele de păr alb cu mușețel – pentru păr blond sau șaten deschis

Ceaiul de mușețel este recunoscut ca remediu pentru deschiderea nuanțelor părului șaten încă de pe vremea străbunicii. Dacă îl combini și cu o linguriță de turmeric, atunci efectul va fi unul bun și pentru acoperirea firelor de păr albe. Amestecă o lingură cu pudră de turmeric la 300 ml ceai concentrat de mușețel. Filtrează și folosește la clătire, pe părul curat. Va închide la culoare părul alb și îi va da un aspect uniform.

Acoperă firele de păr alb cu rozmarin – pentru păr șaten închis

Prepară un ceai din patru linguri de rozmarin la o jumătate de litru de apă. Se folosește pentru a-ți clăti părul după fiecare spălate cu șampon. Părul va avea un aspect mai închis la culoare după câteva aplicații. Este bun și pentru întărirea rădăcinilor și scalp.

Acoperă firele de păr alb cu salvie și ceai negru – pentru păr negru

Prepară o infuzie din 50 g frunze de salvie și 3-4 pliculețe de ceai negru, într-o jumătate de litru de apă clocotită. Lasă să se răcească și folosește-o pentru a te clăti pe păr după ce te-ai spălat cu șampon pe cap.

Acoperă firele de păr alb cu Aloe vera – pentru păr natural

Aloe vera are rolul de a accentua pigmentul natural al părului, dacă vei aplica gelul provenit de la această plantă la rădăcină și pe lungimea firului de păr. Acesta se aplică înainte de spălarea pe păr. Lasă să acționeze 30 de minute, apoi spală-te ca de obicei, cu șampon și folosește și puțin balsam sau o mască pentru păr la final.

Sursa foto: 123rf