Citește și: 10 alimente care te feresc de răceală și gripă

1. Digestie divină – Ananasul calmează ”căptușeala” stomacului șia intestinelor, fapt extrem de benefic pentru digestie. Datorită enzimei proteolitice bromelaină care dizolvă proteinele, acest fruct este ideal pentru digestie. Ananasul ajută și la tratarea infecțiilor din tractul intestinal și funcționează ca un laxativ natural.

2.Combate simtpomele de răceală și inflamarea sinusurilor – Doar două rondele de ananas conțin 50% din cantitatea de vitamina C de care ai nevoie zilnic. Aceasta înseamnă că ajută la menținerea în starea foarte bună a sistemului imunitar. Bromelaina din acest fruct ”însorit” reduce cantitatea de mucus din gât și din nas și calmează tusea. Dacă suferi de diverse alergii și ai sinsurile inflamate, introdu în meniul zilnic ananas și vei simți îmbunătățiri.

3. Grețurile de dimineață dispar – Graviduțelor care suferă de grețurile de dimineață li se recomandă consumul zilnic de ananas proaspăt- fie fructul, fie sucul proaspăt stors- pe stomacul gol. Datorită vitaminii B6 și a numeroaselor minerale pe care le conține, ananasul face grețurile să dispară.

4. Reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge –Bromelaina din ananas blochează coagularea excesivă a sângelui. Spre exemplu, dacă zbori cu avionul destul de des sau dacă ai în familie rude cu probleme de coagulare, trebuie să mănânci des ananas.

5. Ajută la păstrarea sănătății orale – Vitamina C previne formarea tartrului pe dinți. Studiile au arătat că cei care au deficiență de vitamina C în organism suferă de afecțiuni ale gingiilor și au dinții mai pătați. Ananasul previne aceste afecțiuni.

Ananasul, partenerul perfect pentru slăbit

6. Este perfect pentru slăbit – Dacă încerci să scapi de câteva kilograme, ananasul e soluția. Deși este dulce, ananasul are de fapt puține calorii. O jumătate de cană de ananas are doar 58 de calorii. Conținutul mare de  fibre și de apă te va menține sătulă și își va satisface pofta de dulce.

7. Îmbunătățește aspectul tenului – Vitamina C este vitală pentru repararea tenului și menține elasticitatea pielii. Ananasul conține numeroși antioxidanți care combat radicalii liberi din corp care duc la îmbătrânirea prematură a pielii.

8. Previne hipertensiunea arterială- Consumul regulat de ananas duce la scăderea riscului de a suferi de hipertensiune arterială.Fructul galben este bogat în potasiu și reduce cantitatea de sare din organism și astfel va ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

9. Ajută la menținerea vederii perfecte- Ananasul conține și multă vitamina A care este esențială pe măsură ce avansăm în vârstă.S-a dovedit clinic că vitamina A ne protejează de degenerarea maculară și ne păstrează vederea la cote optime. Consumând ananas în fiecare zi, scădem riscul de a dezvolta degenerare maculară cu 36%.

Citește și: