8 trucuri vestimentare pentru vacanțele de iarnă:

  1. Înlocuiește patru bluze cu două pulovere

Unul dintre cele mai cunoscute reflexe pe care le poți avea când îți faci bagajul de vacanță este să iei haine pentru fiecare zi sau ocazie în parte. Dacă pe timpul verii nu e nicio problemă, fiindcă fustele și bluzele nu ocupă prea mult spațiu, acum trebuie să înveți să fii mai pragmatică. De aceea te sfătuim ca în locul a patru bluze pentru patru zile diferite să alegi două pulovere călduroase care pot fi purtate în orice context. Confortul tău este foarte important, dar la fel de important este să nu umpli bagajul prea mult.

  1. Alege-ți cu grijă haina

Fie că mergi pe pârtie pentru câteva ore de schi, fie că vrei să stai mai mult la baza pârtiei să savurezi un vin fiert cu portocale și scorțișoară, ai nevoie de o haină călduroasă pe care să o poți lua cu tine peste tot. Urmărește cele mai bune oferte la geci și paltoane elegante și practice în același timp și alege cu grijă un model perfect pentru nevoile tale.

  1. Încălțămintea trebuie să se rezume la un singur lucru

Uită de pantofii cu toc în vacanțele de iarnă. Nu sunt practici, nu sunt călduroși și nu te vor ajuta deloc pe bucățile de polei de pe stradă. În vacanță nu îți mai încărca inutil bagajul cu pantofi, alege o pereche bună și confortabilă de cizme și asortează-te în funcție de acestea. Singurele încălțări pe care ar trebui să le mai ai la tine, dacă vrei să te dai pe pârtie, ar trebui să fie o pereche de ghete pentru snowboard sau clăpari pentru schiuri. Și asta din rațiuni de igienă. Nu este indicat să închiriezi foarte des încălțăminte care a fost purtată de prea multe persoane înaintea ta.

  1. Cum trebuie să te accesorizezi

Accesoriile nu trebuie eliminate din discuție pe perioada iernii, doar că de această dată o brățară, o pereche de cercei sau un medalion nu te vor ajuta prea mult. În schimb, te poți juca într-un mod creativ cu o pălărie, dar și cu mănuși și eșarfe.

  1. Hainele termale nu trebuie să lipsească din bagaj

Bluzele termale pot fi foarte utile pe perioada iernii, mai ales când mergi la munte, iar în același timp pot sta ușor ascunse sub hainele de zi cu zi. Nici nu vei fi nevoită să porți prea multe haine pe tine ca să te încălzești și te vor ajuta să rezolvi problema transpirației. Știi cât de neplăcută este senzația în care transpiri din cauza hainelor prea groase, iar transpirația se răcește pe tine.

  1. Nu uita o pereche neagră de pantaloni

Cauți să te asortezi rapid cu orice bluză sau pulover din bagaj? O pereche neagră de pantaloni reprezintă cel mai bun truc să te îmbraci repede, bine și cu bun gust. Sunt ușor de adaptat la orice fel de ținută și se potrivesc oricărui context.

  1. Nu uita balsamul de buze și loțiunea de soare

Crema de soare nu este numai pentru zilele superbe petrecute pe plajă. În realitate, soarele poate fi la fel de periculos și pe pârtie, motiv pentru care ar trebui să aplici puțină loțiune pe față înainte de a te expune ore întregi. În privința balsamului de buze, acesta te va ajuta să te hidratezi mai bine și să scapi de durerile provocate de uscarea și crăparea buzelor.

  1. Ia cu tine șosete ușoare, dar călduroase

Chiar dacă porți sau nu un dres, șosetele nu trebuie să lipsească din bagajul tău. Alege șosete călduroase, dar care ocupă un volum mai mic și sunt mai ușoare. Vei avea nevoie de cel puțin o pereche în fiecare zi.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Izabela Magier

(P) Material realizat impreuna cu answear.ro