Cum îți usuci corect părul?

  1. Usucă-ți părul cu prosopul într-un mod blând! Astfel, nu îl vei predispune la rupere. Evită să freci cu putere părul cu prosopul, deoarece acest obicei dăunează mult podoabei capilare.
  2. Folosește uscătorul de păr la un nivel mediu de căldură. Chiar dacă uscarea va dura mai mult, beneficiile pe termen lung pentru părul tău sunt mai importante.
  3. Folosește degetele pentru a aera părul atunci când îl usuci cu foehnul. Astfel, nu se va încurca și va fi mai ușor de pieptănat.

Cum descurci ușor părul?

  1. Folosește peria întâi pe vârfuri pentru a descurca părul mai ușor și pentru a preveni ruperea firelor!
  2. Evită să-ți prinzi părul foarte strâns, deoarece se tensionează și crește riscul de rupere! Chiar dacă o coadă de cal este modernă și ușor de făcut, apelează la această coafură mai rar.

Citește și – Mască împotriva căderii părului dintr-un ingredient pe care-l ai în frigider 

Truc de coafură pentru ca părul să nu se rupă

  1. Coafează-ți părul încercând să îi dai volum de la rădăcină cu ajutorul unei perii! Este un truc care funcționează și la care poți apela oricând cu încredere.
  2. Împletește-ți părul înainte de somn, pentru a-l feri de rupere!
  3. Nu uita ca, de fiecare dată când te speli pe cap, să folosești balsam! Acesta ajută la hidratarea firului de păr, îl întărește și îl ferește de deteriorare. Alege-l în funcție de tipul tău de păr!

Foto: 123rf

Citește și – 5 trucuri pentru a păstra culoarea părului blond mai mult timp