1.  Tunde-l regulat!

Ce înseamnă să-l tai regulat? Nu lăsa să treacă mai mult de 10-12 săptămâni fără să mergi la salon. Vârfurile trebuie tăiate o dată la maximum trei săptămâni!

2. Atenție la rădăcini, dacă ai părul vopsit!

Nu lăsa ca diferența de culoare dintre rădăcini și restul părului să devină vizibilă. Dac te vopsești singură acasă, ține minte ce nuanță și de la ce producător ai folosit și cumpără-ți un tub de vopsea să-l ai pentru rădăcini. E unul din aspectele care arată că ești o persoană îngrijită, atentă la toate detaliile.

3. Folosește ulei de păr!

Uleiul de argan, de migdale sau de cocos reprezintă alegeri foarte bune pentru vârfurile deteriorate sau pur și simplu pentru sănătatea părului. De asemenea, există produse pentru păr care combină mai multe uleiuri. Alege-le pe cele potrivite tipului tău de păr.

Citește și – Remedii naturale pentru părul deteriorat

4. Nu uita de protecția termică!

Atunci când folosești instrumente de coafare cu aport de căldură, trebuie să folosești neapărat produse cu protecție termică, pe care să le aplici înainte să folosești placa de întins părul, uscătorul sau ondulatorul.

5. Folosește șampon și balsam pentru tipul tău de păr!

Cu cât este mai lung, cu atât are nevoie de o îngrijire mai atentă. Folosește șampon și balsam create special pentru tipul tău de păr sau pentru nevoile acestuia – volum, revitalizare, hrănire etc.

6. Masca de păr nu este un moft

Mai ales când ai părul lung, trebuie să ai cele mai bune și potrivite produse pentru îngrijire. Folosește săptămânal o mască de păr care să hrănească firul de păr în profunzime și să-i ofere un aspect sănătos. Poți alege o mască din magazinele cu produse cosmetice sau poți să-ți prepari una acasă, din ingrediente naturale.

Citește și – Gălbenușul de ou, cel mai bun tratament pentru păr deteriorat

7. Evită să-l usuci des cu foehnul!

Rezervă-ți timp atunci când te speli pe cap, pentru a lăsa părul să se usuce liber. Astfel, vei reuși să-l protejezi și să aibă un aspect sănătos cât mai multă vreme! Folosește uscătorul de păr doar atunci când chiar te grăbești!

8. Protecția solară e importantă

Pe măsură ce temperatura crește, trebuie să ai în vedere să-ți cumperi și un spray de protecție solară pentru păr. Nu doar pentru vacanța la malul mării, ci și pentru zilele când te plimbi prin oraș mai mult. Poți proteja părul și cu o pălărie. Orice variantă este bună, atât timp cât părul nu este expus razelor puternice de soare.

Foto: 123rf

Citește și – 5 lucruri de care să ții cont când folosești șamponul uscat