1. Nuanța scalpului trebuie să se potrivească cu tonul pe care îl alegi pentru lungime!

Când alegi fondul de ten, te uiți foarte atentă să alegi o nuanță care se potrivește tonului pielii tale. Ei bine, ar trebui să știi că și scalpul are un ton, iar vopseaua ar fi bine să i se potrivească. Atunci când te vopsești trebuie sa ții mereu cont de tonul pielii tale, de la nivelul scalpului. De exemplu, dacă optezi pentru o culoare prea închisă, vei atrage atenția asupra părului subțire și rar.

2. Volumul coafurii poate fi dat de culoare

Te poți ajuta de jocul de secțiuni în culori mai închise și mai deschise atunci când urmărești să evidențiezi volumul coafurii. Roagă-l pe hairstilistul la care mergi să îți evidențieze tunsoarea și să îți dea volum strict din combinarea culorilor.

3. Oxidantul trebuie să fie delicat

Pe lângă aspectul frumos, și sănătatea părului este importantă. De aceea e bine să fii selectivă în ceea ce privește oxidantul pe care decizi să îl folosești. Când vrei să îți deschizi culoarea, este indicat să folosești un oxidant mai delicat, pentru a obține nuanțe apropiate, evitând astfel contrastul.

4. Cum îți nuanțezi părul blond?

Pentru a obține diverse variante de blond, nuanțează părul folosind combinații de rece/ cald, pentru a da dimensiune și mișcare coafurii. Când părul este colorat în aceeași nuanță, vei obține un efect static.

Citește și – Zece sfaturi pentru a păstra culoarea părului vopsit

5. Culoarea de la rădăcină trebuie să fie mai închisă

Atunci când alegi să îți schimbi culoarea părului, ai grijă să faci o culoare mai închisa la rădăcină, astfel încât să creezi iluzia de profunzime și de mai mult păr.

6. Șuvițele au nevoie de și mai multă atenție!

Atunci când vrei să creezi șuvițe mai deschise pe creștet sau pe linia părului, ar fi bine să ai grijă în mod special. Prea multe șuvițe în această zonă vor atrage o atenție sporită în zonele cu părul subțiat sau rărit.

7. Fii atentă și la modul în care procedează hairstilistul tău!

Pentru o culoare impecabilă, hairstilistul tău ar trebui să folosească boluri impecabile. El trebuie să utilizeze boluri separate atunci când alternează formulele, pentru a crea impresia de volum direct din culoare.

8. Poți alege culori diferite, dar din aceeași paletă cromatică!

Când îți faci șuvițe sau îți colorezi părul pe lungimi, e bine să alegi nuanțe în multiple tonalități, dar pe aceeași treaptă. Astfel vei da un ritm crescator, de amplitudine.

Foto: 123rf

Citește și – Părul vopsit – scurt ghid de îngrijire