1. Optează pentru culori neutre

Dacă vrei să te îmbraci elegant, trebuie să știi că este esențial să optezi pentru culori neutre cum ar fi nuanțele de bej, ivoire, gri, maro, kaki, alb sau negru, care este considerată de mulți regina acestui stil vestimentar. Aceste nuanțe trebuie să constituie baza garderobei tale, dar asta nu înseamnă că nu le poți combina cu alte culori sau modele. Combinațiile trebuie să fie întotdeauna cât mai simple, iar culorile trebuie, de asemenea, să ți se potrivească.   

  1. Alege piese clasice

Există obiecte vestimentare care nu se demodează niciodată, așa că investițiile în astfel de piese sunt cum nu se poate mai înțelepte. Să ne gândim, de exemplu, la rochia neagră sau la șiragul de perle care nu și-au pierdut și nici nu își vor pierde vreodată farmecul. Așa că în loc să optezi pentru piese vestimentare la modă, este mult mai bine și mai convenabil să alegi, de exemplu, rochii elegante care vor fi întotdeauna la modă.

  1. Convinge-te că la baza eleganței stă simplitatea

Aceasta este o altă regulă de bază a stilului elegant, întrucât alegerea unor piese simple are un efect vizual foarte puternic. Există multe exemple de femei celebre care, deși sunt elegante, pare că fac alegeri foarte modeste și simple. Dacă ne uităm, spre exemplu, la ținutele lui Kate Middleton, vom înțelege că datorită simplității lor acestea sunt atemporale și pot fi considerate „la modă” atât peste 10 ani, cât și dacă ne întoarcem în timp, în anii ’60.

  1. Orientează-te către ținute feminine

Ținutele feminine sunt, în primul rând, acelea care îți pun în evidență cele mai frumoase părți ale corpului și nu îți evidențiază defectele. Din acest motiv, se recomandă să nu porți haine care nu ți se potrivesc, oricât  de mult ți-ar plăcea, sau pentru că sunt la modă. Dacă ai un piesă vestimentară care îți place foarte mult dar nu te mai încape așa cum trebuie, ori o păstrezi până când slăbești, ori o donezi. De asemenea, alege haine potrivite formei corpului tău.

  1. Creează-ți un stil elegant propriu

Ca să poți spune că ai un stil propriu, este necesar ca în primul rând să identifici acele haine care se potrivesc formei corpului tău, dar și culorile care te complimentează. Axează-te pe haine și culori clasice care se combină ușor și găsește câteva obiecte sau accesorii care îți plac cel mai mult și pe care să le porți purta constant, ca pe o semnătură proprie. Ai încredere în tine și exprimă-ți stările prin felul în care te îmbraci, însă fii și curajoasă și adoptă obiecte din cele mai noi colecții care să ți se potrivească.

  1. Folosește, cu încredere, accesoriile

Femeile elegante arată bine pentru că nu exagerează niciodată cu accesoriile. Astfel, ele accesorizează o rochie doar cu un inel, un colier discret sau cu o pereche de cercei micuți. Știu să renunțe la prea multe accesorii pentru că acestea îl obosesc pe privitor și preferă să opteze pentru piese puține, însă de efect. Și nu uita de eșarfe, un accesoriu extrem de versatil și care se potrivesc extraordinar de bine cu numeroase ținute.

  1. Cumpără-ți genți și pantofi de calitate

Îți vine sau nu să crezi, o geantă bună te poate scoate din anonimat sau îți poate salva o ținută nu prea fericit aleasă. Aceasta nu trebuie să fie neapărat o geantă care să aparțină unui anumit brand, însă trebuie să fie realizată dintr-un material de calitate și să aibă o culoare care să se poată potrivi cu ușurință la orice ținută. Această regulă se poate aplica și la pantofi, iar vestea bună este că nu trebuie să ai nenumărate perechi de pantofi pentru a fi elegantă, o pereche de pantofi nude fiind potriviți, de exemplu, pentru nenumărate ținute.

Poți testa aceste sfaturi pentru câteva ținute pentru început și vei vedea că schimbările nu vor întârzia să apară. Iar la final, și o încurajare care vine din partea lui Audrey Hepburn: „Eleganța este singura frumusețe care nu dispare niciodată”.

Sursa foto:

https://unsplash.com/photos/rmplLOCCddc