Citește și: 5 metode naturale ca să scapi repede de mătreață

Mergi la o evaluare dermatologică generală, printr-un consult la medicul specialist. Vei afla astfel care este tipul tău de piele și care este îngrijirea cea mai potrivită pentru tine.

Hidratarea constituie un element esențial pentru a-ți păstra frumusețea. În perioada rece se alege pentru hidratare un produs mai onctuos, mai emolient, echivalentul „cremelor de noapte”, o emulsie apă în ulei fiind mai potrivită decât formulele pe bază de apă. Produsele pot conţine vitamine, antioxidanţi, vitamina E. Atenţie, însă, pentru că nu toate uleiurile sunt potrivite pentru faţă: unele sunt comedogene, iar altele dau o aparenţă de ten lucios. O altă recomandare importantă este să eviți săpunurile obişnuite și să optezi pentru creme cu formule potrivite tenului tău.

Nu ezita să folosești și în timpul iernii creme de protecție solară. În zilele însorite, mai ales când este zăpadă, radiațiile UV pot afecta zonele expuse la soare.

Nu-ți face tratamente faciale agresive pe timpul iernii

Pe timpul anotimpului rece, mănușile nu sunt doar un accesoriu estetic, ci și o protecție importantă pentru pielea mâinilor. Tocmai de aceea, ai grijă să alegi modele și materiale care să-ți ofere confort și căldură suficientă, să îndepărtezi rapid mănușile umede. Răsfață-și mâinile cât mai des cu creme protectoare, emoliente.

Dacă acasă sau la serviciu simți că aerul din încăpere este prea uscat, nu ezita să folosești o metodă de umidificare a aerului. Poți găsi în magazine aparate destinate acestui scop. Sau, atunci când nu ai nici o altă soluție, poți pune pe calorifer un vas cu apă.

Dacă își faci adesea tratamentele faciale, ține cont de faptul că, în sezonul rece, e mai bine să eviți peeling-urile, măştile sau tonicul cu bază alcoolică, toate acestea fiind de natură să accentueze uscăciunea pielii.

Știai că buzele nu au glande sebacee și sunt astfel mai expuse uscăciunii? Este important să eviţi umectarea lor repetată (când ești expusă la frig) și să le protejezi cu produse emoliente special dedicate.

Citește și: