Poșeta și pantofii trebuie să fie de înaltă calitate, preferabil din piele, obligatoriu impecabil finisate și lucrate.
Stai dreapta! Trage umerii spre spate și nu privi obsesiv în asfalt. Linia gâtului trebuie să fie o prelungire suavă a spatelui, sânii nu trebuie ascunși și flancați de brațe, iar torsul nu-l aplatiza prin straturi de materiale lălâi.
O haină de firmă nu e o condiție sine qua non pentru a arăta super-trendy. Construiește-ți un stil personal și lucrează la el aproape zilnic iar în garderoba ta nu trebuie să văd ce se poartă, ci să te văd și intuiesc pe tine. Sensibilitățile și vibrațiile tale. Melancoliile și nostalgiile tale.
Investește într-un fier de călcat performant. Cu aburi, cu protecție pentru mătăsuri, lână, cașmir. Banalul fier de călcat pune serios umărul la imaginea ta.
Învață să te uiți pe etichetele hainelor atunci când le cumperi. Acolo afli informații despre țesătură. Sau mai bine întoarce produsul pe dos și uită-te la finisaje. Dacă vezi ațe ieșite, netăiate, cusătura de tighel în dorul lelii și culori incerte, numără până la trei și pune produsul înapoi pe raft.
Nu-ți cumpăra haine în neștire. Rezumă-te la câteva dar de o calitate ireprosabilă, fie ele și mai scumpe în detrimentul unora care îți vor da un aspect neglijent.
Apropo de neglijent… ținuta neglijentă poate fi cool atunci când e studiată. Trădează un spirit liber și lipsit de inhibiții. Un caracter rebel. Dar asta nu e pentru oricine. Așa că nu te apuca să-ți tai jeanșii cu foarfeca doar pentru că vrei să încerci stilul boyfriend.

Sursa foto: 123rf.com