Ești pregătită? Ai nevoie de cel puțin o oră pentru a-ți face o pedichiură ca la carte. Oferă-ți acest timp, mai ales că nu e ceva ce faci în fiecare zi. La final, îți vei simți picioarele răsfățate, catifelate, iar lacul de unghii preferat va arăta perfect aplicat. Iată câțiva pași pe care îți recomandăm să-i urmezi.

1. Baie caldă la picioare

Primul pas este să-ți înmoi picioarele într-un lighean cu apă caldă. Lasă-le 15-20 de minute. În apă poți pune câteva picături de ulei esențial (mentă, lavandă etc) sau sare de baie. Acestea au efect calmant și relaxant pentru picioare.

2. Masaj și exfoliere

De obicei, pielea călcâielor este mai aspră, așa că are nevoie de o îngrijire specială. Dacă pielea este foarte îngroșată poți folosi piatra ponce, dacă nu, e suficient să utilizezi o pilă. Pentru a elimina complet pielea moartă, folosește un produs cu rol exfoliant (scrub). Există variante să-l cumperi din magazine sau poți prepara tu un scrub din zahăr și ulei de măsline, cu care să masezi bine tălpile și călcâiele.

3. Pedichiură perfectă – Cum îți tai corect unghiile

Nu alege forma rotundă a unghiilor. Ele trebuie tăiate drept, ca să eviți încarnarea lor. De asemenea, nu este recomandat nici să le tai foarte, foarte scurte. După ce le-ai tăiat, pilește-le pentru a le da atât forma pe care o dorești, cât și luciu. Nu uita de cuticule! Nu le tăia, ci folosește ulei pentru cuticule și bețișoare speciale pentru a le împinge.

4. Lacul de unghii – cum îl aplici corect

Când ai ajuns la acest pas, ai nevoie de atenție și dexteritate, pentru a nu corecta mult după aplicare. În primul rând, unghiile trebuie să fie perfect uscate și „degresate”. Urmează aplicarea unei baze. De ce e importantă? Ai observat că unghiile se pot îngălbeni când ștergi lacul de unghii? Dacă aplici base coat, vei preveni îngălbenirea lor. Apoi aplici oja în două straturi, cu mișcări scurte și ferme, fără a exagera cu cantitatea de produs. Când s-a uscat și al doilea strat, e momentul pentru top coat, care va face ca lacul de unghii să dureze mai mult.

5. Hidratare, la final

Obișnuiește-te să folosești produse pentru hidratarea pielii picioarelor în fiecare zi. O variantă bună pentru unghii este uleiul de cuticule aplicat zilnic, iar pentru picioare poți folosi creme care au atât efect hidratant, cât și relaxant, calmant și răcoritor. Aplică dimineața și seara, iar multe dintre posibilele probleme cauzate de căldura excesivă specifică verii nu vor apărea.

Citește și – 5 sfaturi ca să ai picioare îngrijite și sănătoase vara aceasta

6. Cum faci ca lacul de unghii să dureze mai mult

Dacă l-ai aplicat corect (base coat, două straturi, top coat) din start ai un atu în păstrarea culorii timp mai îndelungat. Printre alte trucuri se află și evitarea spălării în primele ore după ce ai aplicat oja. Încearcă, pe cât posibil să nu porți încălțăminte închisă, iar dacă o faci, aceasta să nu preseze degetele. Alege produse de calitate! Astfel, nu va fi nevoie să aplici oja mai des de o săptămână.

7. Accesorii pentru pedichiură

Dacă preferi să-ți faci pedichiura acasă, e bine să-ți cumperi câteva accesorii care îți vor ușura munca. Printre acestea se află bețișoarele pentru îndepărtarea cuticulelor. În cazul în care îți tăiai cuticulele, renunță la acest obicei! De asemenea, ai nevoie de separatoare de degete și de o unghieră, care e de preferat să fie folosită, dacă nu ai dexteritate foarte mare în a folosi forfecuța. Poți adăuga pe listă o pilă pentru formă și o pilă pentru a da luciu unghiilor.

Foto: 123rf

Citește și – Idei de manichiuri pentru această vară