Uscarea părului

Dacă ai părul încă ud, nu îl strânge în coadă cu un elastic! În acest stadiu, firul de păr este extrem de sensibil și se poate rupe foarte ușor. Usucă-l mai întâi, aplică o loțiune ușoară, după care îl poși strânge.

Produsele de styling folosite

Folosește produsele potrivite părului – de exemplu, un fir subțire are nevoie de produse light, care se pulverizează și oferă volum, iar un păr rebel, gros, greu de domolit, are nevoie de un produs cremos ce oferă hidratare și control. Acestea se folosesc pe părul umed, nu pe părul uscat, pentru o distribuire mai uniformă a acestora.

Când folosești placa sau ondulatorul

Aplică întotdeauna un produs cu protecție termică pe părul uscat, înainte de a folosi placa sau ondulatorul. Este obligatoriu! Altfel, părul va fi supus unui șoc termic foarte mare și își va pierde hidratarea. Urmarea este un păr extrem de uscat, care se va rupe.

Mult nu înseamnă și bine

Nu folosi cantități prea mari de produs – pot încărca părul, acesta arătând la final gras, fără ținută, mat sau foarte lucios. Mult nu înseamna și bine. aceasta este una dintre cele mai întâlnite greșeli de coafură

Citește și – 5 trucuri pentru a păstra culoarea părului blond mai mult timp 

Când utilizezi peria rotativă

Înainte de a folosi peria rotativă, usucă mai întâi foarte bine rădăcinile, apoi prelucrează lungimile. De asemenea, în această etapă este bine să evităm temperatura maximă a foehnului – cea medie este cea mai indicată.

Cum aplici fixativul

La final, nu aplica niciodată prea aproape fixativul, mai ales pe cărare. Corect se aplică de la o distanță de 10-15 cm, astfel încât raza de acoperire să fie cât mai mare și pelicula de fixare cât mai fină și uniformă. În caz contrar, substanțele de fixare se vor concentra pe scalp și pot duce la o descuamare.

Cum folosești uleiul pentru păr

Crema pentru vârfurile despicate ca și uleiurile, în general, se aplică pe părul uscat, pe vârfuri! Nu ne apropiem de scalp, sunt produse destul de concentrate și pot încărca. Doar în anumite cazuri uleiul poate fi aplicat și mai de sus, de la jumătatea firului, practic de unde se simte că este nevoie (părul este mai uscat).

Foto: 123rf

Citește și – Tratament naturist împotriva căderii părului cu suc de ceapă