Ce faci când descoperi la jumătatea zilei că machiajul tău nu arată deloc așa cum îți imaginai dimineața? Deși crezi că ai respectat toți pașii de aplicare, e posibil să fi făcut câteva greșeli care să te facă să adaugi câțiva ani vârstei pe care o ai. Iată câteva dintre cele mai întâlnite greșeli de machiaj.

1. Nu alegi un fond de ten potrivit

Cu fondul de ten e o poveste lungă. Trebuie să fii atentă la culoare (testează-l pe gât, pentru a fi cât mai aproape de nuanța pielii), la cantitate (nu exagera!) și la tipul tău de ten. Dacă ai tenul gras, alege un fond de ten matifiant, cu putere mare de acoperire. Pentru tenul uscat specialiștii recomandă fondul de ten fluid, hidratant, iar dacă ai tenul mixt aplică pe zona T un fond de ten pentru ten gras, iar pe restul feței folosește unul hidratant.

2. Greșeli de machiaj – Pudră de față în exces

Din când în când este recomandat să folosești pudră de față pentru a fixa machiajul. Însă, după o anumită vârstă, încep să apară primele riduri, pielea devine mai uscată, iar pudra, aplicată în exces, nu va face decât să accentueze aceste imperfecțiuni. Folosește-o rar, doar dacă îți completează machiajul și nu îl strică!

3. Nu folosești bază de machiaj

O bază de machiaj corect aleasă te va ajuta mai mult decât dacă aplici o mulțime de produse. Primer-ul are rolul de a fixa machiajul, de a-i prelungi durata, iar după-amiaza te vei bucura să descoperi că machiajul tău de dimineață este aproape intact. Așadar, folosește o bază înainte de a te farda și, foarte important, nu uita de rutina de îngrijire zilnică, înainte de a aplica primer-ul: demachiere, loțiune tonică și cremă de zi.

4. Aplici prea multă mascara pe genele inferioare

Când aplici mascara, nu exagera cu cantitatea pe genele de la baza ochiului. Make-up artiștii spun că trebuie aplicată cu grijă, doar pe gene, fără ca acestea să fie încărcate și fără să rămână vreun pic pe piele. Folosește un bețișor de urechi îmbibat în demachiant pentru a curăța pielea, dacă aceasta s-a murdărit. De asemenea, dacă folosești prea multă mascara în această zonă, e posibil să pară că ai cearcăne sau să le accentueze pe cele existente.

Citește și – Demachiant și loțiune tonică. Moft sau necesitate?

5. Greșeli de machiaj – Sprâncenele sunt prea închise la culoare

Te-ai vopsit în nuanțe de blond, iar sprâncenele au rămas negre? E greșeala care te arată din start cu câțiva ani mai în vârstă. Pe lângă acest lucru, se creează și un dezechilibru la nivelul trăsăturilor. Astfel, corect este ca sprâncenele să fie cu două tonuri mai închise decât nuanța părului. E un truc atât de simplu, care te va face să întinerești fără vreun efort prea mare.

6. Prea mult negru la ochi în timpul zilei

Folosește destul de rar machiajul smokey-eyes și doar când mergi la o petrecere sau într-un loc elegant. Asortat cu o ținută sofisticată și o coafură pe măsură va fi din același tablou. Altfel, evită în timpul zilei să-ți conturezi ochii cu negru. Indiferent de vârstă, negrul nu va face decât să asprească trăsăturile. Iar dacă ai peste 50 de ani, evită cu totul acest tip de machiaj, mai ales că în zona din jurul ochilor au apărut și ridurile, care vor fi accentuate printr-un machiaj puternic.

7. Atenție la buze!

Creionul de buze și rujul sunt „armele” care nu trebuie să lipsească din portfardul tău. Pentru a le folosi corect, make-up artiștii recomandă: să nu depășești niciodată conturul buzelor și să aplici creionul înainte de ruj. De asemenea, evită nuanțele de ruj prea închise în timpul zilei. Dacă vrei un ruj mat, asigură-te că buzele tale sunt perfect hidratate, înainte de aplicarea acestuia. Astfel, eviți ca rujul să se „strângă” pe buze.

Foto: 123rf

Citește și – Ai buzele uscate și crăpate? Iată câteva remedii naturale