Ten fresh

Este foarte importantă pregătirea tenului înainte de a începe machiajul. Foarte indicată este aplicarea unui produs multifuncțional din generația „primer”, cu efect hidratant și revigorant. De asemenea, dacă vrei să ai tenul proaspăt, adaugă în fondul de ten fluid un serum revigorant-instant. Vei vedea rezultatele încă de la prima aplicare.

Dacă ai cearcăne

Cearcănele cu volum îți strică fiecare dimineață? Iată un truc eficient: alege un fard corector cu unul sau două tonuri mai închis decât fondul de ten. Se va obține un efect frumos și nu se va evidenția volumul.

Sprâncenele

Sprâncenele frumos conturate îți evidențiază trăsăturile și contează foarte mult să fie în armonie cu fața. Le fardezi frumos, dar nu trebuie să le faci foarte închise, chiar dacă ești brunetă. Sprâncenele foarte închise la culoare și unghiulare aspresc trăsăturile și îmbătrânesc.

Fardul de obraz

Trebuie să fie roz, roz-piersică, aplicat central. Dacă tenul permite, poți adăuga și o pudră de „glow” (strălucire). În niciun caz nu se va face „contouring” – este cunoscut efectul de îmbătrânire – maturizare pe care-l împrumută trăsăturilor.

Machiajul ochilor

Dacă folosești creion negru de obicei, încearcă să-l înlocuiești cu unul bleumarin. Acesta va împrospăta privirea. Fardurile mate cu aspect mat și catifelat sunt de preferat pentru pleoape, iar fardurile sidefate și metalizate pot fi folosite pentru arcade, seara.

Exfoliază tenul săptămânal!

Tenul are nevoie de exfoliere pentru a respira și pentru a beneficia de efectele cremelor sau ale serumurilor de întreținere pe care le folosești. Dacă nu se face o exfoliere săptămânală cu produse special create pentru ten, se adună pe suprafața tenului depunerile de keratină care obosesc pielea.

Foto: 123rf