1. Nu folosi prea multe produse de styling

Oprește-te la unul cel mult două produse de aranjare a părului, căci în excest acestea îngreunează firul de păr și dau un aspect neplăcut. Ai grijă cu fixativul, alege unul cu fixare ușoară, care se îndepărtează ușor prin pieptănare. Unul mai rezistent va  da părului un aspect nenatural a doua zi.

 2. Strălucire și îngrijire

Ia-ți un ulei special de îngrijire și aplică-l în cantitate mica după baie pe părul umed. Îți va hrăni și hidrata firul de păr în profunzime, mai ales în cazul unui păr uscat. După uscare și coafare, aplică un serum tot cu formula uleioasă, pentru strălucire și aranjarea firelor rebele.

3. Coafură cu volum

Părul tău e drept și fără volum? Imediat după baie, aplică spumă la rădăcină și usucă-te cu capul în jos. Ai însă grijă să obții un volum uniform pentru întreaga coafură, căci e podibil ca în funcție de forma feței să nu te avantajeze doar volumul obținut sus, la rădăcină.

 4. Protejează părul

Ori de câte ori folosești aparate de coafat, chiar și feohn, aplică pe părul umed un spray termoprotector. Acesta protejează structura firului de păr, hidreatează, lasă părul mătăsos și ușor de pieptănat. Pulverizează de câteva ori pe păr, apoi usucă-te și coafează-l cum îți place.

 5. Nu încerca să schimbi radical aspectul

Dacă părul tău are tendință de ondulare și îți formează natural bucle, chiar dacă nu sunt perfecte, nu încerca să îl întinzi cu placa după fiecare spălare. Nu vei face decât să îi degradezi mai repede structura, să îl  slăbești și în final să cadă mai ușor. Mai bine folosește o perie electrică rotativă și definitivează forma buclelor așa cum îți place: mai strânse sau mai largi, de la rădăcină sau doar spre vârfuri. La final, pune pe palme puțin serum pentru styling și strânge ușor șuvițele în palme. Pe de altă parte, dacă părul tău e perfect drept, va fi destul de greu să obții bucle, mai ales dacă ai și firul gros. Sau dacă le vei obține, vor fi probabil pe moment, căci nu vor rezista mai multe zile la rând. Poartă-l natural și finisează-l aspectul sau dă-i doar volum.

 6. Ai grijă de vârfuri

Verifică mereu starea vârfurilor, căci de ele depinde în mare măsură întregul aspect al coafurii. Dacă sunt uscate sau despicate, în cazul buclelor, de exemplu, acestea nu își vor mai păstra forma, în timp ce la un păr drept, se va vedea imediat aspectul lor neîngrijit. Pe lângă scurtarea periodică, nu uita să folosești un balsam fără clătire, special pentru această problemă.

Sursa foto: Flickr.com