Ceai de mușețel pentru ochi sensibili
Dacă nu ai demachiant în casă, prepară o infuzie din ceai de mușețel, las-o să se răcească și apoi, cu un disc demachiant înlătură machiajul ochilor. Este un truc util pentru a demachia rimelul sau fardul de pleoape. Atenție la mișcări, nu trebuie să apeși pe pleoape, ci să faci mișcări ușoare, de sus în jos, până când machiajul este înlăturat.
Ulei de măsline pentru demachierea tenului uscat
Este un excelent demachiant pentru ochii sensibili. De asemenea, dacă ai tenul uscat, apelează cu încredere la uleiul de măsline, unul dintre cele mai cunoscute ingrediente naturale. Folosește o dischetă de demachiat, curăță cu atenție toată fața, iar la final clătește cu apă.
Castravete cu lapte pentru ten gras
Dacă ai tenul gras, cu aspect lucios, alege să te demachiezi cu o loțiune din castravete cu puțin lapte. Curăță coaja unui castravete, taie-l bucăți și mărunțește-l până ajunge de o consistență cremoasă. Adaugă puțin lapte și folosește-l cu încredere în loc de demachiantul clasic.
Iaurt cu căpșune pentru demachiere
Combinația de iaurt cu câteva căpșune mărunțite poate fi folosită atât ca mască, cât și în loc de demachiant, dacă vrei să înlături urmele machiajului. Aplic-o pe față, las-o să acționeze un minut, apoi curăță bine cu apă călduță. De asemenea, poți folosi pentru demachiat și iaurt simplu, fără căpșune.
Citește și – Mască de față pentru ten gras din două ingrediente
Cum să te demachiezi cu ulei de cocos
Are proprietăți hidratante, iar textura sa uleioasă îl face ușor de aplicat. După ce ai demachiat fața, curăț-o cu o dischetă demachiantă umezită cu apă. La final, pielea va rămâne curată, hidratată și catifelată.
Ulei de migdale pentru piele catifelată
Este bun pentru demachierea ochilor sensibili, iar aplicat pe întreaga față, vei observa cum pielea devine catifelată. Și dacă tot a venit vorba de uleiul de migdale, ține minte că poate fi de folos și dacă vrei să-ți crească sprâncenele mai repede.
Foto: 123rf
Citește și – Machiajul ochilor. Cum să te demachiezi corect?