Citește și: Ingerăm zilnic aluminiu fără să ne dăm seama! Sănătatea e în pericol

Ai grijă cum porți chiloțeii tanga– Sunt într-adevăr sexy dar prezintă și câteva riscuri pentru sănătate. Acest tip de lenjerie intimă ajută la transferarea bacteriei Escherichia coli la părțile intime. E de preferat ca aceștia să fie de bumbac deși femeile sunt mult mai atrase de cei din dantelă. Mai mult, nu dormi cu tanga pe tine, riscul de a dezvolta infecții urinare fiind foarte mare.

Alege lenjerie din materiale naturale– E clar că lenjeria din dantelă sau cu mătase e seducătoare dar se recomandă folosirea ei la ocazii speciale. Mai bine optează pentru cea de bumbac și vei fi ferită de orice fel de infecție. Dacă vrei totuși să folosești lenjeria din dantelă sau din alte materiale mai puțin naturale, asigură-te că are măcar anumite părți din bumbac.

Majoritatea femeilor poartă aceiași chiloți cel puțin două zile la rând

Schimbă chiloțeii după ce ai fost la sală- După ce termini  activitatea fizică intensă, toată lenjeria intimă pe care ai purtat-o la sală trebuie schimbată. Fungii și bacteriile se înmulțesc în locurile calde și umede iar ginecologii susțin că lenjeria intimă udă de transpirație constituie mediul perfect pentru acestea.

Detergentul parfumat aduce mari probleme – Produsele chimice utilizate pentru curățarea lenjerie intime, precum detergentul pafumat, pot duce la grave iritații ale zonei intime, unde pielea e foarte sensibilă.

Ai grijă la mărimea aleasă– E bine ca lenjeria intimă să nu fie fixă sau prea strâmtă. Alege o mărime potrivită pentru tine astfel încât să te simți confortabil. Dacă op pereche de chiloței lasă urme pe piele, înseamnă că nu e mărimea potrivită și te expui riscurilor de infecții și erupții cutanate.

Purtarea aceleiași lenjerii două zile la rând – Potrivit unui studiu, majoritatea femeilor poartă chiloțeii cel puțin două zile consecutiv, deși nu e deloc igienic și sănătos. Chiar dacă nu există pete sau alt tip de murdărie pe ei, chiloțeii nu sunt curați, avertizează medicii.

Citește și: