Când vine vorba despre tunsoare, nu pare deloc o alegere simplă. Dacă ai câteva sugestii, te poți descurca mai ușor. Iată ce spun hair-stiliștii de la Londa Professional România. „Vom vedea boburi perfect simetrice, în linii drepte pentru a oferi tunsorii greutate, sau texturate. Tunsoarea pixie va fi pe val și tot așa părul lung. În 2019, mai mult decât oricând, vom experimenta mișcare și naturalețe. Linii «curate», simple, indiferent de lungime, linii ce evidențiază trăsăturile feței și scot feminitatea în evidență.”

1. Părul lung, drept

5 tunsori care se poartă în 2019. Pe care o alegi?

Părul lung este printre principalele tendințe când vine vorba despre tunsori ale acestui an. Atenție, însă! Deși pare simplu, nu e totul să-ți lași părul să crească și atât. Părul lung are nevoie de o întreținere aparte. Vârfurile trebuie tăiate o dată la trei-patru luni, părul trebuie protejat cu produse care previn uscarea acestuia. Dacă te hotărăști să-ți lași părul să crească, asigură-te că are un aspect sănătos, folosește uleiuri de păr și măști care îl fac să se mențină strălucitor.

2. Breton lung

5 tunsori care se poartă în 2019. Pe care o alegi?

Ești pregătită? Aceasta chiar e o schimbare radicală, așa că specialiștii recomandă să nu iei hotărârea de a-ți face breton sub impulsul momentului. Bretonul lung, perfect drept sau texturat, este una dintre tunsorile anului. În cazul în care îl alegi, ia în calcul faptul că trebuie să mergi destul de des la coafor, pentru a-l ajusta. De asemenea, dimineața ai nevoie de câteva minute în plus pentru a-l aranja. Dacă ești decisă, nu mai aștepta. Fă acest pas!

Citește și – Cele mai bune sfaturi să nu ți se electrizeze părul în timpul iernii 

3. Pixie

5 tunsori care se poartă în 2019. Pe care o alegi?

De obicei, tunsoarea pixie este pe părul foarte scurt, dar poți experimenta și pe părul mediu. Important este să nu depășească nivelul cefei. Este una dintre tunsorile care îți permit să te coafezi în moduri diferite și să arăți altfel în funcție de ocazie. Poți lăsa părul să-ți acopere fruntea, cu un aspect ușor dezordonat, îl poți pieptăna într-o parte sau îl poți aranja în așa fel încât să ai fruntea descoperită. Dă-ți voie să fii creativă și să încerci ceva nou!

4. Păr foarte scurt

5 tunsori care se poartă în 2019. Pe care o alegi?

5 tunsori care se poartă în 2019. Pe care o alegi?

Din nou o tunsoare pentru care ai nevoie de îndrăzneală. Dincolo de aceasta, însă, când alegi să-ți tai părul foarte scurt e bine să ții cont de câteva recomandări. Părul foarte scurt este pentru persoanele cu fața alungită, frumos conturată, fără imperfecțiuni. Deși este de inspirație masculină, cu un machiaj potrivit, acest tip de tunsoare este perfectă pentru femeile puternice, cu un spirit independent, care nu se tem de provocări și de schimbări.

5. Bob simetric

5 tunsori care se poartă în 2019. Pe care o alegi?

Dacă ai fața rotundă, bobul este una dintre tunsorile pe care le poți alege. Mai ales că în 2019, bobul continuă să fie în tendințe. Alege linii simetrice, iar în privința bretonului, opțiunea îți aparține. Fie alegi un breton scurt sau mediu, fie renunți la el, iar părul va fi de aceeași lungime, cu cărare pe mijloc sau într-o parte. Este una dintre tunsorile care oferă volum părului fin. În plus, te întinerește și este potrivită dacă ai trecut de 40 de ani.

Foto: Shutterstock

Citește și – Cum să te tunzi în funcție de tipul tău de păr